PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Les denúncies per agressions al medi ambient es disparen

El ministeri va rebre l’any passat 70 queixes, 29 de les quals van ser mitjançant una fotodenúncia

Per EL PERIÒDIC

Imatge d’arxiu d’un vehicle altament contaminant.
Imatge d’arxiu d’un vehicle altament contaminant. | EL PERIÒDIC
La Unitat d’Inspecció del Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va rebre l’any passat 70 denúncies sobre agressions al medi ambient, una xifra molt superior a la de l’any 2014, quan se’n van rebre 47, per tant, el volum de denúncies ha augmentat un 57,7%. La quantitat de queixes registrades durant el 2015 és la segona més elevada dels últims sis anys, després de les 80 que es van presentar el 2012. De les 70 denúncies formulades, 29 (un 41,4% del total) van ser mitjançant les fotodenúncies, i 41 (58,6%) van ser denúncies convencionals, segons informa l’ANA.

La contaminació acústica és el tema que més queixes ha generat, amb un total de 21 denúncies; 17 van tenir a veure amb residus; 12, per qüestions diverses; nou, per contaminació atmosfèrica; set, relacionades amb les aigües; tres, amb el moviment de terres, i, finalment, una denúncia estava relacionada amb la contaminació lumínica.

Quant a les 21 denúncies per contaminació acústica, set ho van ser per temes relacionats amb motors o aparells, sis per altres motius i cinc per locals musicals. Quant a la contaminació atmosfèrica, set de les nou denúncies rebudes van ser per fums de xemeneies.

DENÚNCIES PER FOTO / Quant a les 29 fotodenúncies, el 58% fan referència a residus abandonats al medi natural i vehicles fora d’ús; el 24,2% corresponen a la contaminació de les aigües superficials; el 6,9%, a moviments de terra; un 3,5% són de tipologia diversa, com edificacions i infraestructures deteriorades o edificis, barraques o naus en mal estat; la contaminació lumínica també representa un altre 3,5% i la contaminació acústica també se situa en el mateix percentatge, el 3,5%.

Durant l’any 2015, entre els comuns i el departament de Medi Ambient es van resoldre 18 fotodenúncies i onze encara es troben en curs de resolució.

La ciutadania que vulgui formular denúncies per agressions al medi ambient les poden cursar mitjançant el formulari que es pot descarregar als webs www.mediambient.ad o www.tramits.ad.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT