PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els ‘pitbull’ que han atacat un home a Girona estan censats a Andorra

La propietària dels animals viu mig any a Llagostera i l’altre mig any al Principat

Per E. J. M.

Un dels gossos atacants.
Un dels gossos atacants. | ACN / 'EL MÓN'
Els dos gossos de raça pitbull que divendres passat van atacar i ferir greument un veí de Llagostera (Gironès) estan censats a Andorra, segons ha explicat la Policia Local al Diari de Girona. Televisió de Catalunya va matisar ahir que la propietària dels cans passa mig any en una casa de lloguer a Llagostera i l’altra meitat de l’any a Andorra, on els gossos consten al cens de races potencialment perilloses. Els gossos, però, no estan inscrits a Llagostera.

L’atac va tenir lloc divendres al migdia a la urbanització Selva Brava de Llagostera. La propietària dels gossos va demanar ajuda al veí, de 63 anys, per obrir la porta de casa, i els animals se li van abraonar a sobre. L’home va haver de ser traslladat i intervingut de ferides a la cara i al braç a l’Hospital Trueta de Girona, on continua ingressat. La mare de la propietària dels gossos també va resultar ferida en intentar separar-los. Un altre veí va ser qui va poder separar els gossos de la seva víctima.

Els animals (Narco, mascle, i Naira, femella)  van ser traslladats a la protectora d’animals de Figueres on van mostrar un comportament normal. 24 hores després, se’ls va retornar a la propietària. La família, veïns i amics de la víctima es van concentrar ahir davant de la casa on viuen els pitbull per reclamar que els cans vagin a la gossera ja que tenen por. Fa tres mesos, sembla que els gossos ja van atacar un altre veí però la denúncia es va arxivar. La família de la nova víctima ha denunciat la propietària dels cans.

L’alcalde de Llagostera ha dit que els animals han d’estar controlat dins de casa i si surten al pati, amb morrió i lligats. A Andorra, els gossos potencialment perillosos han de sortir al carrer obligatòriament lligats i amb morrió, han d’estar assegurats per danys a tercers, i a casa s’ha de garantir que, en cap cas, puguin sortir al carrer i fer mal a persones o altres animals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT