PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els veïns de la Solana tornen a casa, un cop acabades les obres

Els treballs d’estabilització al Roc dels Corbs permeten reocupar els edificis desallotjats

Per El Periòdic

Uns operaris treballen en l’estabilització del Roc dels Corbs.
Uns operaris treballen en l’estabilització del Roc dels Corbs. | Tony Lara
Els més de 200 veïns que el passat diumenge es veien obligats a desocupar les seves llars per tal que els operaris estabilitzessin uns blocs rocosos a la zona de la Solana susceptibles de despreniment, tenen permís, des d’ahir, per tornar. Els treballs d’estabilització, segons van informar els geòlegs encarregats de les tasques, van finalitzar-se abans de l’inici del cap de setmana i asseguren el punt final als riscos de despreniment que s’havien detectat en el marc d’unes actuacions al territori i pels quals s’havia concordat evacuar els habitants de sis edificis com a mesura de prevenció.
 
«S’han assolit les garanties necessàries per poder permetre que els veïns tornin a les seves cases». Així ho va comunicar el Govern a través d’un comunicat després que el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, s’acompanyés de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, a la zona afectada per anunciar l’enllestiment dels treballs. 
 
Dos blocs assegurats/ Jordi Torresva explicar que els dos blocs de roques que a priori podrien haver representat un risc com a conseqüència de l’ús de martells hidràulics, ja han estat estabilitzats. Això ha estat possible per la col·locació d’eslingues que subjecten els blocs a unes parts que no presenten moviments. A més de la cinquantena d’eslingues instal·lades, durant els cinc dies de tasques –per a les que a priori s’havia donat un termini mínim de set dies–, també es va procedir a posar un pany de xarxa i malla de cable. Amb tot, es lliguen aquelles pedres per les que es temia. Els passos posteriors per rematar l’estabilització, segons continua la mateixa nota informativa, van consistir en la col·locació d’un cablejat entre les eslingues, amb la finalitat de repartir les tensions que es puguin produir. D’altra banda, es va tensar i retensar cadascun dels cables per assegurar les maniobres per subjectar els rocs. 
 
Tot el seguit de passos es va desenvolupar des de dilluns passat i fins el matí d’ahir mateix. Això va permetre que a partir de les tres de la tarda els ocupants dels pisos desallotjats poguessin tornar, després de cinc dies reubicats en cases de familiars o amics, o bé als allotjaments que la Unió Hotelera va facilitar per tal que els afectats que no disposessin d’una lloc on estar-se temporalment es traslladessin en habitacions de la capital. A més de la reocupació dels edificis, també ha tornat a quedar obert el tram del carrer Mestre Xavier que va haver de ser tancat per al desenvolupament d’aquestes obres de precaució.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT