PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’AMPA demana una segona línia d’admissió a l’Institut La Valira

Els pares reclamen que l’admissió al centre sigui equitativa entre tots els alumnes

Per EL PERIÒDIC

Institut La Valira situat a la ciutat de la Seu d’Urgell.
Institut La Valira situat a la ciutat de la Seu d’Urgell. | ACN
Les Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (AMPA) de les Zones Escolars Rurals (ZER) Ridolaina (Martinet i Montellà), Urgellet (Montferrer i Castellbò) i Narieda (Organyà, Coll de Nargó i Peramola), han preparat un document conjunt per tal de demanar als Serveis Territorials d’Ensenyament una segona línia a l’Institut La Valira, segons ha informat RàdioSeu. 
 
Els pares també reclamen que l’admissió al centre sigui equitativa entre tots els nens i nenes, ja que està previst establir criteris de proximitat adduint que el transport escolar no passa pel centre.
D’altra banda, la presidenta de l’AMPA de l’Escola Rosa Campà de Montferrer, Lorena Fernández, denuncia que això suposaria que els alumnes provinents de les ZER no poden escollir el centre en el qual volen estudiar i es veurien obligats a anar a l’Institut Joan Brudieu. Fernández lamenta en declaracions a l’ACN que «si preinscrius els nens a La Valira, no tens dret ni a transport ni menjador, per tant, no ens deixen decidir l’educació dels nostres fills».
 
Des de la direcció de l’Institut de La Valira s’ha confirmat que el centre disposa d’espai per incloure una segona línia de cara al curs 2016-17, però no es pot garantir que hi hagi les aules suficients a llarg termini, ja que el centre comparteix edifici amb l’educació infantil i primària de l’Escola La Valira.
 
Sistema educatiu / Com a resposta a una demanda ciutadana sorgida del carrer, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de la Seu vol impulsar una iniciativa per tal que el Parlament de Catalunya aprovi una Llei del Sistema Educatiu català. La CUP assegura que la llei ha d’estar «sota els principis de democràcia, laïcitat, gratuïtat, coeducació, inclusió, no-discriminació i de qualitat». Per tal de crear així «una xarxa pública única i gratuïta des de l’escola bressol a la universitat». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT