PUBLICITAT

la seu d'urgell

Detingut l’alcalde del Pont de Bar en una operació de contraban

El dirigent estaria lligat al decomís de 53.300 paquets a Coll de Nargó

Per El Periòdic

Una imatge de la Guàrdia Civil, on s’aprecia part de la mercaderia decomissada.
Una imatge de la Guàrdia Civil, on s’aprecia part de la mercaderia decomissada. | guardia civil
L’alcalde del Pont de Bar, Francesc Jordana, és una de les cinc persones detingudes en el marc de l’operació Sangla, l’actuació policial per la qual la setmana passada es destapava una maniobra de contraban a Coll de Nargó a través de la qual la Guàrdia Civil decomissava 53.500 paquets de tabacs, mercaderia valorada en la seva totalitat en més de 200.000 euros. A banda del dirigent, que va ser posat en llibertat tot just després de prestar declaració, s’han vist esquitzats en l’escàndol el fill de Jordana i la dona d’aquest.
 
La investigació pel cas de contraban de tabac destapat la setmana passada apunta l’alcalde de Pont de Bar com a sospitós de participar de l’operació, batejada com a Sangla. Tal com va informar Ràdio Seu, Jordana va ser arrestat juntament amb el seu fill, qui suposadament s’encarregava de l’organització del grup.
També la nora consta entre els membres. Els altres implicats són un veí de Coll de Nargó i un de Tortosa. Mentre l’alcalde era posat en llibertat després de declarar, el fill va ser ingressat a la presó.
 
Tabac i estupefaents/ L’operació que es va fer el 20 de febrer passat es va saldar amb el decomís de més de 53.500 paquets de tabac valorats en 223.184 euros, a més a més de 520 grams de marihuana i 21,75 de cocaïna. 
 
La Guàrdia Civil va iniciar la investigació després de detenir un suposat membre de la banda, al qual se li va intervenir 4.525 paquets de tabac de contraban. Arran de la detenció, la policia va establir un dispositiu de vigilància per tal de localitzar la resta dels integrants. 
 
El passat 20 de febrer, durant un control a la carretera C-14, els agents van sospitar d’una autocaravana amb matrícula espanyola que anava precedida d’un altre vehicle que podria estar fent tasques de vigilància. La Guàrdia Civil va iniciar un seguiment a distància amb l’objectiu de comprovar la destinació dels dos vehicles per poder comprovar si estaven transportant tabac de contraban.
 
Va ser aleshores quan el conductor de l’autocaravana, fill de l’alcalde de Pont de Bar, en adonar-se de la presència policial, va accelerar la marxa durant uns quants quilòmetres fent cas omís als senyals d’aturar-se dels agents, arribant a posar en risc la seguretat dels altres conductors. El vehicle estava a nom de l’empresa del fill de l’alcalde. Una vegada interceptat el vehicle, els agents van comprovar que el conductor era un dels integrants del grup investigat, per la qual cosa, després de la pertinent autorització judicial, van procedir al registre de l’autocaravana. El cos policial va localitzar, entre els armaris i buits naturals del vehicle, 49.038 paquets de tabac de contraban de diverses marques.
 
Posteriorment, la Guàrdia Civil va dur a terme diversos registres en un habitatge, una granja i un magatzem, propietats de la família de Jordana, on hi van trobar la marihuana, la cocaïna i prop de 7.000 euros en metàl·lic, així com també dues armes llargues de caça, diverses matrícules falses i cinc vehicles que suposadament es feien servir per transportar tabac. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT