PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

La Plataforma d’afectats de BPA presenta la seva demanda

L'advocat Valentí Martí prepara una demanda per les preferents

Per EL PERIÒDIC

Manifestació dels afectats de BPA.
Manifestació dels afectats de BPA. | TONY LARA
Demà es compleix un any de la intervenció de BPA i s’esgota el termini perquè la Plataforma d’afectats presenti la demanda col·lectiva contra l’administració pels danys i perjudicis que ha causat tant la intervenció de l’entitat com la gestió posterior de la crisi que va desencadenar. El col·lectiu ha assegurat que esgotarà totes les vies legals possibles i, fins i tot, no descarta portar el cas al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg.

La plataforma de clients afectats per la intervenció i bloqueig de BPA reclama a l’Executiu que assumeixi responsabilitats i que garanteixi als afectats que recuperaran els diners. De fet, el ministre de Finances, Jordi Cinca, ha reiterat  els últims mesos que el Govern treballa amb l’objectiu que tothom pugui recuperar els dipòsits. Cinca ha garantit que quan Vall Banc comenci a operar, la clientela recuperarà els seus diners.

DEMANDA PER LES PREFERENTS / D’altra banda, l’advocat Valentí Martí, que també representa un col·lectiu de clients afectats que en el seu dia ja van presentar una demanda administrativa contra l’INAF i l’aplicació retroactiva del decret del 16 de març del 2015. Martí va revelar que està preparant una demanda civil perquè «vam demanar poder vendre les preferents i ara es perdran». «Presentarem la demanda abans que hi hagi la migració a Vall Banc». Martí va detallar que el seu despatx representa clientela per un valor de 3 milions d’euros en preferents.

DECLARACIÓ DEL GUÀRDIA CIVIL / El Comandant de la Unitat d’Informació de la Guàrdia Civil, Basilio Luís Sánchez Portillo, va declarar ahir en el Jutjat d’Instrucció número 23 de Madrid per la querella interposada per Pablo Laplana per la revelació de secrets en un programa de televisió. L’agent va admetre ser la persona que surt als vídeos, però per contra va negar ser l’autor de la revelació de secrets als mitjans informatius.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT