PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El Comú d’Escaldes vol un radar a la part alta de Fiter i Rossell

La corporació parlarà amb Ordenament Territorial per moderar la velocitat

Per E. J. M.

La part alta de l’avinguda Fiter i Rossell, que de pujada porta cap a la Massana.
La part alta de l’avinguda Fiter i Rossell, que de pujada porta cap a la Massana. | TONY LARA
El Comú d’Escaldes-Engordany té clar que una de les seves prioritats és que els conductors moderin la velocitat quan circulen per les parts altes de l’avinguda del Pessebre i de l’avinguda Fiter i Rossell. Per això, la corporació demanarà al ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, que instal·li un radar per sancionar aquells que superin el límit de velocitat de 50 quilòmetres per hora. «Si cal, el radar ja el pagarem nosaltres», va assegurar ahir el cònsol menor de la parròquia, Marc Calvet.

El veïnat de la part alta de Fiter i Rossell i el Pessebre estan recollint firmes per demanar que es controli la velocitat a la qual circulen els vehicles. Calvet i la resta del comú són conscients de la situació i va reiterar «que ja hi estem treballant». De fet, Calvet és el representant escaldenc a la Taula Nacional de Mobilitat i és un tema que sempre posa sobre la taula. Amb tot, la Taula només es reuneix un parell de cops l’any i, per tant, Calvet demanarà una reunió amb el ministre Torres per accelerar-ho.

Per al cònsol menor la solució passa per la col·locació d’un radar ja que en aquest tram no s’hi poden instal·lar ressalts. «A les carreteres generals no se’n posen, i també dificulten la treta de neu», va matisar Calvet. «Ja hi tenim uns semàfors que s’alternen: quan està vermell, l’altre està verd, i a la inversa, però no és suficient», va admetre el cònsol. Un radar fix obligaria els conductors a adequar la velocitat a la via –és un tram urbà, ubicat en una zona molt poblada–, i els que superin els 50 km/h seran sancionats.

El veïnat de la zona ha explicat al PERIÒDIC que molts conductors, sobretot a la nit, dupliquen el límit de velocitat, fins i tot superant els 100 km/h. Calvet ho ha corroborat. Com que es tracta d’una zona residencial, amb alta densitat de població, la velocitat dels vehicles posa en perill els vianants i també la resta d’usuaris de la via que sí respecten els senyals de trànsit.

RECOLLIDA DE FIRMES / La recollida de firmes va començar el passat 24 de febrer, i ja se n’han aconseguit unes 200. La iniciativa finalitzarà aquest divendres i la intenció del veïnat és entregar les firmes tant al Comú d’Escaldes-Engordany com al Ministeri d’Ordenament Territorial. El comú ja s’ha manifestat i ha garantit que es persegueix el tema i s’hi trobarà una solució.

La recollida de firmes es fa a l’hotel Les 7 Claus, ubicat a l’avinguda Fiter i Rossell, 49, ja que està obert tots els dies de la setmana durant moltes hores. Els aparadors dels comerços de la zona informen de la iniciativa.

L’últim accident de gravetat que ha tingut lloc a la zona va ser el passat 10 de gener, de matinada, just davant de l’hotel Les 7 Claus, i el conductor va haver ser excarcerat pels Bombers. Poc després, un motorista va atropellar un agent de circulació i un altre va patir un sinistre a la cruïlla dels Vilars.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT