PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El vi del país cerca la Indicació Geogràfica Protegida

Agricultura ultima el segell de qualitat per al producte

Per El Periòdic

Un productor treballa en la recol·lecta de raïm.
Un productor treballa en la recol·lecta de raïm. | alex lara
El vi d’Andorra cerca la Indicació Geogràfica Protegida (IGP). Però, abans d’assolir aquesta certificació europea, caldrà que primer assoleixi dins del Principat mateix la qualificació deguda. El departament d’Agricultura ultima la normativa per atorgar el segell de qualitat controlada al vi del país.
 
Els productors i el Govern estan a punt d’enllestir un reglament amb què es marquin les condicions per a l’atorgament a la producció autòctona de vi d’un segell de qualitat controlada, tal com informa l’agència ANA. L’objectiu final és poder aconseguir per a aquest producte una certificació europea, una Indicació Geogràfica Protegida (IGP) que doni un valor afegit a aquesta producció i que alhora suposi una ajuda per evitar els entrebancs actuals per a l’exportació, entre altres beneficis.  
 
Reconeixement internacional/ El director d’Agricultura, Landry Riba, va apuntar l’objectiu dels productors d’«arribar a una certificació internacional».  Així, en conjunt amb les empreses interessades, s’està elaborant un redactat que establirà les condicions d’ús del futur segell. Entre altres elements, determinarà com es pot utilitzar en l’etiquetatge i com se sol·licita. A més, inclourà uns «annexos tècnics» en què es marcarà «què vol dir fer vi de qualitat a Andorra» i com es fa.

D’aquesta manera qualsevol persona que vulgui obtenir aquest segell de vi de qualitat controlada sabrà què és el que ha de fer, «serà la seva bíblia», va concretar Riba, qui va apuntar que el camí a seguir el marca l’experiència del segell amb que ja fa un temps que compta la Carn. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT