PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

El president diu que Convergència mira el país «en la seva totalitat»

La Seu d’Urgell acull el Consell de Federació de l’Alt Pirineu de CDC

Per EL PERIÒDIC

Puigdemont al Consell de Federació de l’Alt Pirineu de CDC.
Puigdemont al Consell de Federació de l’Alt Pirineu de CDC. | RÀDIO SEU
El president de la Generalitat de Catalunya i membre de la direcció de CDC, Carles Puigdemont, va participar divendres al Consell de Federació de l’Alt Pirineu de Convergència. El president va defensar davant els més de 150 militants pirinencs que es van reunir a la Seu d’Urgell, que CDC no vol «un país clon de l’Estat espanyol en termes de comportament polític». El president va afegir que la nova Catalunya requereix «nous llenguatges, nous lideratges, una nova manera de debatre internament i un nou projecte polític, que és el que estem fent a Convergència», segons informa Ràdio Seu.

Puigdemont va declarar que «som els únics que fem els deures envers el que ha de ser el projecte polític d’una Catalunya del segle XXI» i va assegurar que «estem disposats a debatre-ho tot, des del nom al model organitzatiu». El líder de CDC va demanar als militants del Pirineu implicar-se activament en el debat intern. «Volem que ens ajudeu a definir un espai polític útil per a modernitzar un país que canvia, perquè siguem un partit que sàpiga servir a tothom com sempre ha fet Convergència», va especificiar.

El president va subratllar que «els convergents tenim un xip que ens fa mirar el país en la seva totalitat, creiem que es pot sentir Catalunya sense haver de passar per Barcelona i això no sé quants partits són capaços de fer-ho». A més, Puigdemont va dir que el tarannà de Convergència «és el que li cal al país ara mateix i el que farà que el projecte polític que tenim entre mans prosperi». El president va reiterar que la resposta que s’ha de donar davant les traves és «serenitat, fermesa, patriotisme i estar sempre al costat de les institucions catalanes».

L’AGRAÏMENT PIRINENC / Per la seva banda, el president de la Federació de CDC del Pirineu, Albert Alins, va expressar que el Pirineu està molt agraït a Convergència «pel que ha representat per a les nostres comarques». Alins va defensar que el benestar actual de la gent del territori és una conseqüència del compromís dels governs de CDC en les diferents institucions.
Alins va interpel·lar al president de la Generalitat per garantir-li que «des del Pirineu ens deixarem la pell en el teu projecte, pel país i pel que representes».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT