PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Dibuix de la dona als museus

La Llacuna acollirà ‘Una altra mirada és possible’ els propers tres mesos

Per M. C.

Algunes de les persones implicades a ‘Una altra mirada és possible’.
Algunes de les persones implicades a ‘Una altra mirada és possible’. | EL PERIÒDIC
Quelcom que es percep tan masculí com el món automobilístic, té també la seva imbricació femenina. I no únicament en l’actualitat, amb el trencament d’estereotips i la lluita per la igualtat. Ja a mitjan segle passat la dona tenia un lloc important en l’àmbit, així com també el té en l’espai museístic andorrà. Bona mostra d’això és el fet que el Museu de l’Automòbil d’Encamp conservi entre les seves peces el cotxe que conduïa la suïssa Yvette. Doncs bé, és a partir de la figura d’aquesta dona, de les primeres en conduir al Principat, que Emmanuelle Besnard participa del projecte Una altra mirada és possible, impulsada per Laboratori 376 amb Laura Baygual i Helena Guàrdia al capdavant, i amb què s’estudia la figura femenina contextualitzada en les sales de museu del Principat.

La dotzena d’artistes implicats en la iniciativa, acompanyats de col·laboradors, promotors així com públic, han recorregut aquest cap de setmana els vuit museus en què s’han centrat els autors.
La Llacuna pot erigir-se com a punt de partida d’una ruta a la què convida Laboratori 367. Després de la inauguració del passat dissabte, els planells expositius seguiran al centre fins el proper 5 de juny.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT