PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Sorteig d’un Seat 600 per celebrar el triplet

El vehicle, dels anys 70 i comprat a Espanya, està totalment reformat i matriculat

Per ESTEFANIA GRACIA

El president de l’AAVA, Lluís Dejuan, amb un dels seus cotxes.
El president de l’AAVA, Lluís Dejuan, amb un dels seus cotxes. | TONY LARA
L’Associació Andorrana de Vehicles Antics (AAVA) durà a terme diferents actuacions per commemorar tres dates clau per a l’entitat. I és que el president de l’AAVA, Lluís Dejuan, matisa que aquest any coincideixen el 50è aniversari de la fundació de la Federació Internacional de Vehicles Antics (FIVA) –organització on l’AAVA hi està inscrita–, la celebració de l’any Mundial del Patrimoni Automobilístic i el 30è aniversari de l’AAVA.
Per festejar aquesta darrera data, l’11 de juny «sortejarem un Seat 600 restaurat al cent per cent, tant a nivell de carrosseria com de motor, està com sortit de la fàbrica», destaca Dejuan. El cotxe –comprat a Espanya– està matriculat «i totalment reglat, per tant, a qui li toqui, tan sols haurà d’agafar les claus i se’l podrà emportar a l’instant». El president de l’AAVA assegura que és «un vehicle dels anys 70, preciós i amb molta història, ja que a Espanya el Seat 600 va ser el vehicle característic dels anys 50-60».

La butlleta per participar en el sorteig costarà cinc euros. A més, al guanyador se li regalarà un any gratuït per pertànyer a l’AAVA.

Així mateix, Dejuan destaca que Andorra «no deixa de ser un país de cotxes i motocicletes». Tot i això, «no tenim un cens exacte dels vehicles clàssics que hi ha al Principat, però tant a nivell del Museu de la Moto de Canillo com del Museu Nacional de l’Automòbil, tenim una de les col·leccions més importants d’Europa».

El president també remarca que des de l’associació «fem una estimació dels cotxes clàssics que hi poden haver al país, i coneixent als socis –que són uns 230– i a la gent que s’hi dedica, calculem que dins dels garatges d’Andorra hi ha més d’un miler de vehicles antics aparcats».

Altres novetats

Com a més novetats, i seguint la línia que l’AAVA va agafar amb l’organització del Ral·li Mundial de Motos, «realitzarem la primera sortida de motos clàssiques a Andorra», puntualitza Dejuan. Així, «farem una sortida combinada, perquè hi podran formar part tant socis com no socis». Per poder-hi participar, les motos hauran de tenir com a mínim 25 anys d’antiguitat.

Durant la jornada es farà una desfilada per Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, «anirem a veure el museu de Canillo, perquè hi ha molta gent que viu a Andorra i no l’ha vist, i també circularem per la carretera que arriba a l’Aldosa, allà pararem a dinar», destaca Dejuan. L’activitat es farà el 22 de maig després d’haver celebrat el quart Week-end temàtic dels anys 60 que organitza l’AAVA.  És una de les manifestacions estrella de l’associació, on es reuneixen vehicles de França, Catalunya, Espanya... «La gent ve a participar durant dos dies a aquestes jornades, sempre les fem a Encamp i aquest any el tema central és el circ», matisa Dejuan.

Una altra acció que farà l’AAVA serà la jornada Clàssics al Carrer, on tota la gent d’Andorra podrà gaudir dels vehicles clàssics, ja que s’instituiran un o dos caps de setmana «on els nostres socis posaran els cotxes a disposició de tota la gent del país». Així, «se’ls portarà a donar un tomb amb el vehicle perquè no només els vegin, sinó que puguin gaudir de com es comporta un cotxe antic i com funciona».

Una altra novetat és desenvolupa a través de la sortida que l’AAVA va fer a Osca, al Monestir de Torreciutat. I és que segons matisa el president, parlant amb els mossens d’allà «ens van comentar que no tenien la Verge de Meritxell, i aprofitant el 30è aniversari de l’associació, ens vam comprometre a portar una talla de la Verge».

L’entrega es farà després de la diada de Meritxell, «aprofitant que tenim una sortida preparada de dos dies a la zona de Grau, tot i que abans haurem de beneir la Verge». «Ja hem començat els contactes amb el Bisbat d’Urgell i hem convidat al copríncep Joan Enric Vives perquè ens acompanyi en la visita, i en cas que no sigui possible, perquè ens beneeixi la Verge abans de portar-la al monestir».

Tanmateix, com sempre, al mes de novembre l’AAVA farà la sortida de les set parròquies, que ja serà el tercer memorial Toni Riba, un dels socis fundadors de l’associació. Dejuan puntualitza que es farà «un circuit per descobrir la cultura Andorrana, procurarem utilitzar el vehicle clàssic com a membre culturitzador».

D’altra banda, l’AAVA acabarà la temporada al mes de desembre portant el Pare Noel i els seus regals als nens del Centre de la Gavernera. D’aquesta manera, «en total haurem fet unes 10 sortides, les que fem més o menys cada l’any», assegura Dejuan.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT