PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’Administració i la Justícia contracten 191 desocupats

Dins del Programa de treball temporal en benefici de la col·lectivitat

Per E. J. M.

Un grup de persones al Servei d'Ocupació.
Un grup de persones al Servei d'Ocupació. | TONY LARA
Durant l’any 2015, l’Administració general i l’Administració de Justícia van contractar 191 persones dins del marc del Programa de treball temporal en benefici de la col·lectivitat. Les persones contractades havien d’estar desocupades i en recerca activa de feina, inscrites al Servei d’Ocupació. De les gairebé 200 persones contractades temporalment, 177 ho van ser per compte l’Administració general i 14 per l’Administració de Justícia. Del total, 143 persones van ser contractades per primera vegada a través del Programa e treball temporal.

Segons consta en el Butlletí del Consell General núm. 3/2016, de data 14 de gener, en resposta a una pregunta formulada pel conseller liberal Jordi Gallardo, «l’objecte del Programa de treball temporal en benefici de la col·lectivitat pel compte de l’Administració general i de l’Administració de Justícia és la contractació temporal, durant un període de sis mesos, de treballadors desocupats inscrits al Servei d’Ocupació en situació de recerca de feina, per fer treballs que contribueixin a donar un servei en benefici de la col·lectivitat. Ensems, el Programa pretén la inserció sociolaboral d’aquests treballadors, amb la finalitat de dotar-los dels recursos econòmics necessaris per mantenir la cobertura sanitària i atendre les seves necessitats bàsiques a canvi d’aquest treball. Per últim, aquest Programa també permet a aquests treballadors adquirir o consolidar llur experiència professional en els llocs de treball ocupats pels quals han estat seleccionats».

El Programa no pretén «dotar de formació a les persones que en siguin beneficiàries (...) sinó que tenint present el context socioeconòmic pretén pal·liar temporalment, però de manera àgil i immediata, els efectes de la crisi en moltes famílies per mitjà de la contractació temporal».

Entre les persones contractades mitjançant el programa durant mig any hi ha hagut: un veterinari, dos professors de pintura, un fotògraf, un arqueòleg, quatre advocats, dos tècnics en salut ambiental, dos tècnics en comptabilitat, deu empleats administratius d’arxius i biblioteques, 64 empleats administratius,  11 paletes i 22 peons d’obres públiques, entre moltes d’altres activitats professionals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT