PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Condemnats a la corretja

Un ciutadà demana al Comú d’Andorra la Vella un espai perquè corrin els cans

Per E. J. M.

Un gos, lligat amb la corretja.
Un gos, lligat amb la corretja. | EL PERIÒDIC
Només a Barcelona hi ha més d’un centenar d’àrees per a gossos, tant  zones d’esbarjo com pipicans. Les zones d’esbarjo són espais habilitats perquè els cans corrin lliurement, facin exercici i se socialitzin amb d’altres de la seva espècie. Es tracta d’àrees enjardinades i envoltades per una tanca de fusta, amb bancs, expenedors de bosses de plàstic per recollir els excrements, papereres i, fins i tot, una font per als gossos. Els pipicans són espais petits, delimitats, perquè els animals facin les seves necessitats.

A Andorra hi ha alguns pipicans, però d’àrees d’esbarjo, ni una. Un veí d’Escaldes-Engordany es reuneix avui amb la cònsol major d’Andorra la Vella i el conseller de Medi Ambient, David Astrié, per demanar-los que considerin la possibilitat d’habilitar una gran àrea perquè els gossos puguin córrer, sense perill, i tenir contacte amb d’altres cans. La petició també l’ha fet arribar al Comú d’Escaldes-Engordany però encara no n’ha rebut resposta.

Tot i que les muntanyes ofereixen una infinitat de possibilitats per als animals, el dia a dia no permet als propietaris dels gossos desplaçar-s’hi i, per això, una gran àrea d’esbarjo al centre urbà oferiria als cans un lloc per desfogar-se i divertir-se i no trobar-se limitats al metre o metre i mig de llibertat vigilada que els atorga la corretja.

D’altra banda, el departament d’Agricultura ha advertit les persones que tinguin intenció de comprar un cadell, que sempre han d’exigir al venedor la inscripció de l’animal al Registre d’Animals de Companyia i que l’activitat de cria ha estat declarada al Registre de Nuclis Zoològics, com exigeix la Llei de tinença i de protecció dels animals. Si no, el venedor comet una infracció greu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT