PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Firmes per reduir la velocitat a la part alta del Pessebre i Fiter i Rossell

El veïnat critica que els vehicles dupliquen el límit de 50 km/h

Per ESTHER JOVER MARTIN

La part alta de l’avinguda Fiter i Rossell, a Escaldes-Engordany.
La part alta de l’avinguda Fiter i Rossell, a Escaldes-Engordany. | TONY LARA
El veïnat de la part alta de les avingudes del Pessebre i de Fiter i Rossell, és a dir, del pont dels Escalls cap amunt, han endegat una campanya de recollida de firmes per demanar que es redueixi la velocitat dels vehicles que circulen per aquests trams.

Les signatures es canalitzen a l’hotel Les 7 Claus, que obre tots els dies de la setmana, i ja se n’han aconseguit més d’un centenar. La iniciativa va començar el 24 de febrer i finalitzarà divendres que ve. Després, les firmes recopilades s’entregaran tant al Govern com al Comú d’Escaldes-Engordany per demanar que s’incrementi la vigilància quant a la velocitat dels vehicles que circulen per la zona. «Des de fa uns anys hem constatat que els vehicles passen a molta velocitat, sobretot de nit, fins i tot dupliquen el màxim permès», explica un veí que prefereix preservar l’anonimat per no personalitzar una iniciativa veïnal.

Les dues avingudes formen part de la trama urbana i, per tant, el límit de velocitat és de 50 quilòmetres per hora. «Creiem que alguns conductors dupliquen el màxim», insisteix. «Som una zona residencial, probablement la de més densitat de la parròquia. Hi ha pocs comerços, però molt veïnat», insisteix el veí.

La preocupació va ressorgir durant les passades eleccions comunals, ja que una de les reunions de poble es va celebrar a l’hotel Les 7 Claus. La velocitat dels vehicles que circulen en direcció a la Massana (o baixen) va ser un dels temes més discutits i, per això, ara el veïnat s’ha mogut per recollir les firmes.

L’últim accident de trànsit de gravetat que ha tingut lloc a la zona va ser el passat 10 de gener, de matinada, just davant de l’hotel Les 7 Claus, i el conductor del vehicle va haver ser excarcerat pels Bombers. Poc després, un motorista va atropellar un agent de circulació i també hi ha hagut, recentment, un sinistre a la cruïlla dels Vilars, el mateix encreuament on fa uns anys va morir un motorista.

El veïnat espera que amb aquesta acció les autoritats els escolti i es faci alguna cosa per preservar la tranquil·litat a la zona residencial.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT