PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Liberals es posicionarà «la setmana vinent» sobre el pacte d'Estat de l'acord d'associació

SDP esmena la Llei de la justícia i PS pregunta sobre les pensions d’invalidesa

Per I. Á / E. J. M.

Carles Naudi i Carine Montaner.
Carles Naudi i Carine Montaner. | TONY LARA
El Grup Parlamentari Liberal ja ha rebut l’informe que van demanar sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea i ahir el van debatre de manera interna per decidir si s’acaben sumant, com tot sembla indicar, al pacte d’Estat. El conseller Carles Naudi va apuntar que «la previsió és tenir un posicionament al respecte la setmana vinent». Naudi va explicar que necessiten aquest temps per valorar l’informe i que «els vuit consellers tenim els nostres matisos i el posicionament no ha de ser a la lleugera».

El grup liberal, d’altra banda, va presentar ahir una proposició de llei d’informació alimentària que té com a objectiu que els restaurants informin si els plats que ofereixen contenen al·lèrgens. Aquesta proposició de llei no obliga als establiments a elaborar un menú adaptat per a cel·líacs o intolerants a la lactosa per exemple, però sí a indicar quins plats poden causar alguna molèstia. Els espais de restauració col·lectiva com l’hospital, el centre penitenciari o les residències sí tindrien l’obligació a oferir menús específics per a persones al·lèrgiques.

SIS PUNTUALITZACIONS D’SDP / D’altra banda, el conseller general d’SDP Víctor Naudi ha presentat sis esmenes al Projecte de llei de modificació de la Llei qualificada de la justícia. El parlamentari argumenta que la regulació del règim retributiu de batlles i magistrats s’ha de fer per llei però no per llei qualificada com es preveu en el projecte legislatiu ja que «la regulació de les retribucions de la funció pública és pròpia de llei ordinària».

El conseller d’SDP argumenta que «pretendre regular el règim retributiu mitjançant llei qualificada, sembla obeir a una voluntat de frustrar el debat necessari, en seu parlamentària, del pressupost de l’administració de Justícia». Naudi ha afegit que «qualificar el règim retributiu sembla destinat a deixar-lo gravat en el marbre i dificultar-ne qualsevol modificació posterior».

Per a Naudi, el correcte és que  la Llei qualificada de la Justícia es remeti a una llei específica en què es reguli de manera detallada la retribució, ja que «la completa regulació del tema requereix moltes precisions, potser impròpies d’una llei general». El conseller exposa que «hem introduït els principis d’objectivitat, equitat i transparència, que han de ser útils en la determinació detallada, als pressupostos generals, de les retribucions i que estan connectats amb les regles centrals de la Llei qualificada de la justícia».

PENSIONS D’INVALIDESA / Un altre membre del grup parlamentari mixt, el conseller general socialdemòcrata Gerard Alís, ha tramitat a Sindicatura una demanda d’informació sobre la quantitat de les pensions d’invalidesa atorgades des de l’entrada en vigor dels canvis a la Llei de la CASS, entre l’1 de març del 2015 i el 29 de febrer del 2016, i el seu import.

Alís també vol la documentació sobre les prestacions concedides l’any anterior –entre l’1 de març del 2014 i el 28 de febrer del 2015– per poder confirmar que, com ja es va denunciar des de la formació durant la tramitació del text, «s’ha produït una considerable retallada en aquest àmbit, situació que està generant queixes de la ciutadania afectada».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT