PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L'agent autor dels trets evita córrer el risc de perdre la pensió de jubilació

No es pot demostrar cap connexió amb altres casos similars

Per Joan Ramon Baiges

Membres de la Policia entren a la Borda Raubert, el desembre passat.
Membres de la Policia entren a la Borda Raubert, el desembre passat. | Tony Lara
El suboficial portava més de 30 anys treballant al cos, la majoria d’ells com a responsable de la secció canina. Durant el judici ràpid el policia es va acollir al dret a no declarar, però va admetre ser l’autor dels fets .

Algunes fonts van remarcar ahir que les proves contra ell no eren tan sòlides com algunes de les que s’han filtrat però que la seva defensa i la fiscalia van acordar el procediment d’ordenança penal perquè l’acusat va preferir no córrer el risc de perdre la seva jubilació si optava per anar a un judici convencional per defensar la seva innocència i al final l’acabava perdent. La llei preveu que un policia condemnat per un delicte major perdi la pensió de jubilació.
Encara que la policia està investigant la connexió amb altres casos, fins ahir no existeixen proves que puguin relacionar el suboficial amb el tret que va ser disparat contra la Borda Raubert i encara menys contra el domicili del ministre Jordi Cinca. El restaurant és propietat d’un germà del policia condemnat i s’havia apuntat a unes presumptes males relacions entre ambdós com a mòbil del tret. 
 
Per tercera vegada en menys d’un any s’han registrat trets de bales i de projectilcontra béns i edificis. El primer sinistre es va produir el 20 de maig passat quan dos trets van impactar contra les finestres del domicili del ministre de Finances. La família estava dormint a l’interior de l’habitatge, però sortosament no es va de lamentar cap ferit. Els dos trets anaven dirigits a les finestres de dos dormitoris de l’habitatge, en una zona residencial de la Massana. El segon va ser l’impacte en una finestra de la Borda Raubert, el mes de desembre passat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT