PUBLICITAT

Andorra la Vella

Pintos lamenta la «falta de rigor» dels pressupostos de la capital

El liberal titlla les xifres de Marsol d’«electoralistes» i de «poc detallades»

Per marisa da costa

Pintos i Cerqueda, a la seu del partit Liberal d'Andorra, ahir.
Pintos i Cerqueda, a la seu del partit Liberal d'Andorra, ahir. | m.c.
Inversions amb un caràcter «molt generalista» i centrades en complir promeses electorals, duna banda i, de l’altra, despeses que «no s’ajusten a la realitat» i previsions d’ingressos poc realistes. El conseller de la minoria de la capital Víctor Pintos va voler ahir «emfasitzar» al respecte de diversos punts del pressupost per a l’any vigent que la majoria demòcrata aprovava la darrera sessió comunal malgrat l’abstenció de l’oposició i que, segons Pintos, conviden a «la reflexió».
 
El comitè de Liberals d’Andorra (Ld’A) per la capital, representat ahir per Víctor Pintos i Jordi Cerqueda, van desglossar davant dels mitjans el seguit de punts pels quals veuen en els comptes que la majoria demòcrata el què van qualificar com a «falta de rigor», resultat de la «improvisació» amb què van dissenyar-se els comptes. La formació va apuntar com a epicentre de les seves discrepàncies «una base no adequada» com a punt de partida que, a més i tal com van apuntar el conseller, desembocarà en «un seguiment» de les arques parroquials «poc acurat» de cara als propers exercicis. 
 
Inversions sense detallar/ Si bé les clàusules contra les que van manifestar-se són diverses, unes «inversions poc detallades» que, a més i al seu entendre, no destinen les quantitats adequades als projectes previstos. Segons el membre de la coalició de Cd’I+Ld’A, que va comparèixer sense Jordi Minguillon però palesant «una mateixa postura», les xifres no s’ajusten «a la realitat» si no a unes «promeses electorals» a les que han donat un «caràcter generalista». En aquest sentit, Pintos posava com a exemple la intenció de trasllat de la Casa Pairal tot lamentant que no s’evidenciï enlloc la quantia que es preveu destinar a l’adequació de la nova destinació –el bar de la plaça del Poble– així com divergències entre l’import anunciat en roda de premsa per al mercat de Nadal, que apareix als pressupostos sota el concepte ‘Santa Llúcia’ i que únicament preveu el 50% dels 200.000 comunicats.
 
Falta de criteri prudencial/ Mantenint-se en l’allunyament del pressupost de «la realitat», Pintos va assegurar que els comptes «fan patxoca» i són atractius però «incompleixen el principi de prudència comptable». El liberal va fonamentar la seva acusació en una previsió d’ingressos «molt agosarada» en quantificar en 800.000 euros l’entrada de recursos que s’espera provinent de l’Impost indirecte sobre les transmissions patrimonials quan, en els resultat de la darrera liquidació, aquesta partida únicament arribava als aproximadament 300.000. 
 
La formació a l’oposició va acusar l’administració de Conxita Marsol de poc prudent per tot plegat, així com de voler «quadrar» els comptes basant-se en»una gestió poc rigorosa». Amb tot, i malgrat el vistiplau del Tribunal de Comptes, Víctor Pintos va dubtar de l’ajustament de les finances comunals a la recent Llei del Pressupost.
 
Meritxell per a vianants/ El conseller a l’oposició comunal d’Andorra la Vella va mostrar-se partidari de convertir l’avinguda Meritxell en una zona exclusiva per a vianants en cas que els comerciants així ho desitgin. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT