PUBLICITAT

Càmpings i apartaments freguen el 50% d'ocupació el mes d'agost

  • El temps i el poc èxit de l'estiu fa que molts empresaris donin per tancada la temporada
  • La crisi i el 'low cost' dels hotels ha causat una davallada de clients als allotjaments més barats
P. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un turista descansa davant de la caravana al Càmping Xixerella a la Massana, ahir. Foto: TONY LARA

Un cop més, el sector de l'hoteleria i, més en concret, els empresaris dels càmpings i també dels allotjaments turístics, es queixen de la poca ocupació que han tingut en aquests mesos d'estiu. L'agost és el que té més bons resultats i suposa només el 50% de les seves reserves. La crisi, però també la reducció en la diferència del preu amb els hotels han estat destacades pels principals implicats com les causes d'aquesta davallada. Ara, amb la baixada de temperatures i la poca afluència de turistes rebuda, molts empresaris, sobretot dels càmpings, donen gairebé per finalitzada la temporada.

La majoria dels càmpings de les diferents parròquies han presenciat un juliol més fluix d'assistència i un agost que, tot i ser millor, també ha restat entre el 20% i el 30% menys que l'agost de l'any passat.

Amb la baixada de temperatures d'aquesta setmana i el mal temps, amb algunes tempestes, així com la reducció d'ocupació, molts càmpings ja veuen per acabada la temporada. La crisi, però també el low cost del sector hoteler, ha provocat una davallada important de clients en els allotjaments turístics que han estat tradicionalment més barats. "Hi ha ofertes d'hotels molt bones que s'apropen als preus dels càmpings, entre que ells es fan la competència per atraure turistes i ens afecta a nosaltres, que tenim un preu molt ajustat", va explicar Xavier Ferran, del càmping Internacional d'Encamp.

Per altra banda, tant als càmpings com en els apartaments s'ha reduït el temps d'estada i sobretot dels primers quant a tendes i caravanes, que no solen passar-hi més de dues nits. "En els darrers deu dies hem notat una afluència de gent més important, però passen només una nit", va dir Felip Cabanne del Càmping Janramon de Canillo.

Aquest any s'ha notat un augment notori de la presència d'autocaravanes. Tot i això, en tots els càmpings es combina amb l'ocupació de tendes d'acampada. Pel que fa a l'origen dels clients de càmpings, la majoria són turistes espanyols i francesos, "però també hi ha d'altres nacionalitats com holandesos i del nord d'Europa", va explicar Patricia Cuevas, del Càmping Xixerella de la Massana.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT