PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Facip, a favor de les limitacions en la caça d’isards

Per Estefania gracia

| EL PERIÒDIC
La Federació andorrana de caça i pesca (Facip) celebra la limitació en la caça de l’isard, que estableix que si la cabana no supera els 300 exemplars, els caçadors no podran capturar-los. A més, si l’índex de creixement anual no és superior al 14%, només seran «espècies caçables» les que malmetin els hàbitats ramaders. 
 
El vicepresident primer de la Facip, Josep Maria Cabanes, recorda que fa uns dos anys es va començar a treballar en conjunt entre l’entitat i tot l’equip de Medi Ambient i finalment s’ha establert. «Aquesta limitació és important, perquè l’isard ha patit malalties i baixes molt destacables durant els darrers anys», tot i que durant la darrera temporada de caça «vam constatar que la salut dels isards del Principat era envejable», va afegir.
 
La caça «sempre es fa en funció del creixement de la cabana, però ara no es pot fer partint d’aquest concepte, ja que  si hi ha pocs isards i molts cabrits, igualment no es pot caçar». El desig de la Facip «és que es desenvolupi la caça quan hi ha isards, no quan hi ha cabrits, per això, s’han posats uns mínims». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT