PUBLICITAT

Andorra la Vella

Els joves legislen l’eutanàsia i el ciberbullying

Els estudiants preparen una sessió de Consell General en què demanaran l’augment del salari mínim

Per E.J.M.

13è Consell General de Joves.
13è Consell General de Joves. | Tony Lara
L’eutanàsia, el ciberbullying, el dret de tocar música al carrer, l’augment del salari mínim i el fre a la discriminació salarial per gènere són alguns dels temes que es debatran al 14è Consell General dels Joves. La sessió parlamentària amb els estudiants tindrà lloc el 16 de març, però la setmana que ve es reuniran les comissions per debatre les proposicions de llei. Cada escola que participa a la iniciativa que apropa l’activitat legislativa als estudiants, treballa un tema amb els consellers generals assignats. 
 
La comissió presidida pels parlamentaris Meritxell Palmitjavila (del grup demòcrata) i Pere López (del grup mixt) treballarà amb l’alumnat de l’Escola Andorrana d’Ordino, que prepara la «Proposició de llei per promoure l’augment del salari mínim a Andorra», i amb estudiants de l’Institut Espanyol, del Col·legi Internacional dels Pirineus i del Col·legi Janer que estan elaborant «l’anàlisi de la Proposició de llei per la no discriminació salarial per raó de sexe».
 
A la comissió que presideixen els consellers Ferran Costa (grup liberal) i Justo Ruiz (grup demòcrata) hi haurà els estudiants del Lycée Comte de Foix, que redacten la «Proposició de llei per autoritzar l’ús d’instruments musicals als carrers d’Andorra», i també una «Proposició de llei del ciberbullying».
 
Finalment, els parlamentaris Josep Anton Bardina (grup demòcrata) i Carine Montaner (grup liberal) presidiran la tercera comissió, en què l’Escola Andorrana de Santa Coloma estudia la «Proposició de llei per dotar d’ajudes econòmiques a les persones celíaques o intolerants al gluten», i els alumnes del Col·legi Sant Ermengol, que analitzen la «Proposició de llei per a la legalització de l’eutanàsia» .
Joves conscienciats i moderns. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT