PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

La gatera tindrà capacitat per a 40 felins i s’obrirà durant el 2016

La revisió i esterilització de les colònies ja s’ha efectuat en 78 animals

Per E. J. M.

Gats d’una colònia de carrer.
Gats d’una colònia de carrer. | TONY LARA
La gatera oficial es posarà en funcionament durant aquest any, ja que el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat ja disposa del projecte de la instal·lació. El projecte de pressupost del 2016 inclou una partida de 160.000 euros per a aquesta finalitat. La creació de la gatera oficial, així com l’externalització de la seva gestió, s’estableix al Projecte de llei de modificació de la Llei 13/2012 de tinença i de protecció d’animals.

La gatera es construirà en la zona de la Borda Vidal, al costat de la gossera oficial. L’equipament es farà en una borda que s’haurà de rehabilitar complement. La primera planta es destinarà a la gatera i la segona per a d’altres usos. La instal·lació tindrà capacitat per acollir uns 40 gats i, a més, un espai per a felins en quarantena.

«La gatera servirà per alliberar les cases d’acollida», va explicar el director d’Agricultura, Landry Riba. «La gatera recollirà els gats que provinguin d’un ambient domèstic», va puntualitzar, de manera que es buscarà que tots els animals siguin adoptats, com ja es fa amb els gossos.

INSPECCIÓ A LES COLÒNIES / Els felins que viuen en les colònies de carrer no seran traslladats a la gatera, sinó que es continuarà amb la intervenció veterinària. Els comuns informen a Agricultura de les colònies de gats que s’han de revisar. Aleshores, els gats són capturats perquè el servei veterinari els revisi l’estat de salut i els esterilitzi. Després es retorna el gat a la seva colònia o se’l reubica en una altra. Si durant la revisió veterinària es detecta que l’animal pateix leucèmia felina, immunodeficiència (coneguda com la sida dels gats) o presenta símptomes de peritonitis felina (una infecció irreversible), els gats són eutanasiats.

Riba va revelar que en les inspeccions a les colònies realitzades durant l’any passat només es va detectar alguna de les patologies en el 8% dels animals revisats. En total, el 2015 es van capturar 78 gats per ser atesos pel veterinari. Aquest any es continuarà l’actuació a les colònies quan els comuns informin Agricultura de les colònies on cal actuar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT