PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Denunciat l’estat de 17 gossos de caça a Ransol

També s’ha alertat d’un home que es dedica a la venda de cries

Per Esther Jover Martin

Un dels gossos que es troba en gàbies a Ransol
Un dels gossos que es troba en gàbies a Ransol | El Periòdic
El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat va rebre dijous dues denúncies per maltractament de gossos: l’una, per la situació en què viuen 17 gossos de caça, i l’altra, per una gossa que pareix constantment perquè el propietari comercialitza amb les cries.
 
Una de les queixes presentades denuncia l’estat en què estan 17 gossos, que viuen en gàbies de dimensions reduïdes, «sense menjar ni beure, amb els seus excrements». També es notifica que els animals només tenen per menjar caps i potes, crues, de cabirols.
 
L’altra denúncia és contra un particular d’Erts que, presumptament, es dedica a fer criar repetidament la seva gossa, de raça American Stanford (gossos de presa), per després vendre els cadells, una activitat que està prohibida. La queixa també assegura que alguns cadells estan malalts de parvovirus, una malaltia altament contagiosa entre els cànids, sobretot entre cadells. El virus afecta l’aparell digestiu i pot portar a una mort ràpida. 
 
NUCLIS ZOOLÒGICS / El febrer de l’any passat, via decret, es va aprovar el Reglament de classificació i establiment de les condicions d’atorgament de l’autorització de nucli zoològic per a animals domèstics i les condicions que han de complir les instal·lacions. Els nuclis zoològics són els establiments i els espais que alberguin com a mínim cinc exemplars de qualsevol espècie d’animals domèstics, exceptuant els animals de renda que es crien per obtenir productes.
 
Alguns dels requisits mínims per als nuclis zoològics d’animals domèstics són «disposar dels mitjans necessaris per a l’eliminació de les matèries fecals i de les orines» i «garantir unes condicions de confort, disponibilitat d’aliment, aigua i refugi d’acord amb l’establert en l’article 4 de la Llei de tinença i protecció dels animals [Llei 13/2012, del 12 de juliol del 2012].
 
El Reglament també estableix que «els particulars que realitzin la venda de cries d’animals de companyia són considerats centres de cria d’animals domèstics als efectes d’aquesta disposició i, per tant, queden sotmesos a aquest Reglament, sense perjudici del que disposi la normativa vigent en matèria d’activitats comercials». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT