PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Mònica Bordas guanya el 28è Concurs de contes de Nadal

Enric Martos, Anahí Leguizamón i Judit Pintat són els altres guardonats

Per EL PERIÒDIC

Fotografia de grup del jurat, la ministra de Cultura i d’alguns guanyadors del Concurs de contes de Nadal.
Fotografia de grup del jurat, la ministra de Cultura i d’alguns guanyadors del Concurs de contes de Nadal. | ANA / M. B.
La periodista Mònica Bordas ha guanyat el primer premi del 28è Concurs de contes de Nadal que organitza la Biblioteca Pública del Govern. El jurat ha valorat que el relat, titulat El negoci del Nadal, «busseja en les intimitats, les frustracions i els desitjos, des de la posició de qui no jutja. És un calidoscopi atrevit, intens, angoixant i tendre de les subtileses de la naturalesa humana que t’arrenca de l’estereotip sobre la família i el
Nadal i rebutja el prejudici».

En la categoria d’adults també s’han premiat dos contes finalistes: El botó vermell, de Ricard Poy, i El tortell, de Manel Gibert.

En la categoria aleví, el jurat ha atorgat el primer premi a Enric Martos amb el conte Més val no espiar un tió, i Oriol Costa ha quedat finalista pel relat El meu regal és una síndria. Quant a la categoria infantil, el primer premi ha estat per a Anahí Leguizamón pel conte Una història, un Nadal, i Martina Costa ha estat la finalista pel relat El cotxe dels Reis. Judit Pintat ha guanyat el primer premi de la categoria juvenil amb el conte Estimada Maria, i no s’ha escollit cap obra finalista.

En aquesta edició del concurs literari es van presentar un total de 53 participants: 14 en la categoria alevins, 12 en la categoria infantil, cinc en la categoria juvenil i 23 en la categoria adults. El jurat dels premis literaris l’han format Angelina Duró, Isabel de la Parte, Anna Farnés, Jordi Canut i Robert Pastor.

L’entrega de premis va tenir lloc ahir a la tarda al centre cultural La Llacuna, amb la presència de la ministra de Joventut i Esports, Olga Gelabert, que va subratllar que que «l’educació literària s’inicia de forma espontània».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT