PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Congrés Mundial portarà entre 600 i 900 professionals immobiliaris

L’esdeveniment tindrà lloc a Andorra la Vella entre el 23 i el 27 de maig de l’any que ve / El pressupost estimat és de 400.000 euros dels quals 110.000 els aportarà el Govern

Per LÍDIA RAVENTÓS

33 El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, i el president i vicepresident de Fiabci, Jordi Galobardes i Jordi Ribó ahir a la presentació.
33 El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, i el president i vicepresident de Fiabci, Jordi Galobardes i Jordi Ribó ahir a la presentació. | SFGA
El 68è Congrés Mundial de la Federació Internacional d’Agents Immobiliaris, la Fiabci, se celebrarà a Andorra la Vella del 23 al 27 de maig de l’any que ve. Es tracta d’un esdeveniment organitzat per la principal associació del sector immobiliari que preveu portar entre 600 i 900 persones provinents de 65 països diferents. El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va explicar ahir que l’objectiu del congrés és «donar a conèixer el país internacionalment i consolidar el turisme de congressos». També va apuntar que «és una oportunitat» per establir relacions de col·laboració amb empreses estrangeres que «faran de preescriptores del país» per atreure inversors que vulguin dur a terme els seus projectes al Principat. La cònsol major de la capital, Conxita Marsol, va afegir que aquest tipus d’iniciatives «ens han d’ajudar a posar-nos al mapa mundial del que són els congressos mundials de primer nivell». 
 
Pel que fa al cost, el pressupost de l’esdeveniment és de 400.000 euros dels quals 110.000 els aportarà el Govern. D’altra banda, el Comú d’Andorra la Vella col·laborarà cedint el Centre de Congressos on es realitzarà l’acte així com assumint el cost de la logística i el personal necessari per la seva organització. En total, la contribució del comú s’estima que tingui un valor de 60.000 euros. A més, Marsol no va descartar «una possible aportació econòmica directa» un cop es coneguin els resultats del congrés. 
 
En relació a l’impacte econòmic que tindrà l’esdeveniment al país, el ministre de Turisme i Comerç va assegurar que «la inversió valdrà la pena». Per Camp, el fet que es realitzi el maig, mes de l’any en què va exposar que hi ha menys afluència de turistes a Andorra, «és una fantàstica oportunitat per generar més pernoctacions al país». «Són sis dies de congrés, per la qual cosa estem convençuts que el retorn en despesa al país hi serà i hi serà de forma molt important», va expressar. En aquest sentit, el president de la Fiabci a Andorra, Jordi Galobaras, va subjectar que dins del sector immobiliari el retorn també pot ser molt important ja que «qualsevol operació immobiliària acostuma a ser una operació de moltes xifres». I va agregar que «les possibilitats d’establir relacions i de fer negocis a nivell internacional s’incrementen a partir del moment que venen professionals molt destacats a nivell mundial». El vicepresident de Fiabci, Jordi Ribó, va detallar que entre els països participants destaquen els Estats Units, Austràlia, Rússia o Iran.
 
D’altra banda, Camp va comentar que malgrat que des de l’Executiu es vol aposar per la diversificació de l’economia, «mai s’han de deixar de costat els sectors tradicionals». En aquesta línia va recordar que el sector immobiliari és un dels més importants del país i dels que més ha patit la crisi econòmica. Tant és així que, segons dades facilitades pel ministre, el 2006 hi havia 267 negocis immobiliaris i el 2015, 201. Camp va valorar que «tot i que la crisi sembla que està minvant i que estem en una fase ja de retorn del creixement econòmic, estem en xifres molt més baixes quant a nombre d’empreses que fa 10 anys». Amb tot, «per donar una dada positiva» va afegir que «el darrer any hem crescut per primera vegada des dels darrers 10 anys en nombre de negocis immobiliaris» passant de 198 el 2014 a 201 el 2015. «És un creixement molt petit però és un sector que també a poc a poc surt de la crisi», va opinar.  

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT