PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Minguillón opina que eliminar Turecav és «un error»

El Comú d’Andorra la Vella debatrà la dissolució o liquidació de la societat

Per E. J. M.

Jordi Minguillón, la nit de les últimes eleccions comunals.
Jordi Minguillón, la nit de les últimes eleccions comunals. | EMILIO PRENAS
El Comú d’Andorra la Vella debatrà dijous la proposta de dissolució i Iiquidació de la societat Turecav, SLU, creada per l’equip de govern anterior. La cònsol major, Conxita Marsol, va anunciar, en la primera sessió de consell de comú dels demòcrates, que «no sabem si mantindrem la societat», i en la sessió convocada per aquest dijous es decidirà si es fa desaparèixer. L’anterior cònsol major, Jordi Minguillón, ara a l’oposició, va defensar ahir «la societat Turecav com a un bon sistema per fer funcionar la promoció turística i econòmica de la parròquia».

El polític va insistir que cada equip de govern decideix la seva gestió, però va subratllar que «és un error» perquè «Turecav funciona com Andorra Turisme, i Andorra Turisme funciona». «Si pensen que ho poden gestionar millor directament des del comú, ja es veurà amb el temps»,va afegir.

De fet, l’excònsol va recordar que Turecav, la societat pública de promoció turística i econòmica d’Andorra la Vella, es va constituir l’any 2013 per «agilitzar» els tràmits i ser més resolutiva. L’empresa, «cent per cent comunal», s’encarrega de la gestió de l’alberg de la Comella, de les activitats de dinamització econòmica, com De Copes i l’animació al carrer. «Cada corporació té llibertat per gestionar, però nosaltres vam multiplicar per tres els ingressos de l’alberg», va recordar Minguillón. A més, el conseller comunal va comentar que li han arribat rumors que el comú actual «vol privatitzar l’alberg de la Comella».

L’excònsol també va defensar la «transparència»  del funcionament de Turecav, i va insistir que l’adjudicació de la pista de gel es va fer mitjançant un concurs públic publicat al BOPA. En la primera sessió de consell que va tenir lloc al nou comú, la cap de l’oposició, Dolors Carmona, del PS, va argumentar en què «cal revisar l’objectiu de la societat» i que «els procediments i terminis de Turecav no han estat sempre els més adients i han de ser més transparents».

Marsol va declinar ahir respondre Minguillón ja que la continuïtat de Turecav es debatrà dijous en sessió de consell de comú. En la ja citada sessió de consell del passat gener, Marsol va dir: «Pensem que per algunes coses pot funcionar, però no veiem clar amb quina finalitat s’ha creat».  Des de la corporació també s’ha descartat que s’estigui preparant, ara per ara, la privatització de l’alberg comunal.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT