PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’aire incrementa el seu nivell de contaminació

L’arribada d’una bossa d’Àfrica disminueix fins a -5 la qualitat

Per EL PERIÒDIC

Captura de pantalla del web de Govern.
Captura de pantalla del web de Govern. | www.aire.ad
L’estació fixa de vigilància de la qualitat de l’aire de la vall central va registrar ahir les dades de contaminació més elevades dels darrers deu anys a causa de l’arribada d’una bossa d’aire africà amb contingut de pols del desert.

Segons va comunicar el Govern, la qualitat de l’aire durant la jornada d’ahir va assolir les pitjors dades en quant a nivell de partícules en suspensió a l’atmosfera dels darrers anys, amb un nivell de contaminació de 5 sobre 5. Així, les dades es van situar en 199 µg/m3 en les primeres 10 hores del dia, mentre que els nivells recomanables per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), fixats com a límits per la normativa andorrana, són de 50 µg/m3 al dia.

Aquesta massa d’aire africà va fer pujar les temperatures el diumenge fins als 19,5ºC al Roc de St. Pere; 5ºC més que el dia anterior.

La previsió és que els nivells de qualitat de l’aire es comencin a restablir de manera progressiva a partir de les properes 24 hores. La informació referent a la qualitat de l’aire es pot consultar, i s’ha anat actualitzant automàticament, a través del web del Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat www.aire.ad, així com del seu compte de Twitter @aireandorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT