PUBLICITAT

PUIGCERDÀ

L’edifici de l’Hospital de la Cerdanya, integrat al paisatge

El seu entorn natural i la lluminositat de l’interior, a la Biennal de Venècia

Per JOSEP ROMERO

Un moment del rodatge del documental a l’hospital fronterer.
Un moment del rodatge del documental a l’hospital fronterer. | HOSPITAL DE LA CERDANYA
El director de cinema Isaki Lacuesta va rodar a l’hospital fronterer de Puigcerdà  gran part del documental a través del qual es presenta l’arquitectura catalana a la Biennal de Venècia, que tindrà lloc del 28 de maig al 27 de novembre

L’Hospital de Cerdanya, obra de l’estudi d’arquitectura Brullet-Pineda, és un dels set projectes escollits d’entre 21 finalistes. Els comissaris del pavelló català, Jaume Prat i Jelena Prokopljevic, es proposen mostrar aquestes obres des de la premissa que «l’arquitectura comença quan se’n van els arquitectes» i que són els usuaris els que finalment donen sentit a l’obra i en fan la integració en el panorama urbà, social i humà.
Per a ells, la millor manera de mostrar l’arquitectura des d’aquest punt de vista era en format audiovisual i a través dels ulls d’un cineasta: Isaki Lacuesta (Premi a San Sebastián 2011 per  Los pasos dobles i Premi Nacional de Cinema de la Generalitat 2012).

La proposta de Lacuesta és mostrar els edificis a través de les opinions i valoracions dels usuaris per «mostrar una arquitectura viva i real».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT