PUBLICITAT

Andorra la Vella

Jordi Prados no tornarà a ser part del cos de Policia

El ministre de Justícia defensa la bona actuació dels batlles

Per El Periòdic

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot.
El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot. | Tony Lara
Jordi Prados, l’exagent de policia condemnat per un delicte de revelació de secrets, no veurà satisfeta la seva exigència de reingrés al cos de seguretat. Així ho va confirmar ahir en una entrevista per a RTVA el ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, on també va defensar l’actuació dels batlles andorrans després que el sector d’advocats posés en qüestió la tasca desenvolupada per la batlle Moreno en l’execució de les darreres comissions rogatòries pel cas Pujol. 
 
Espot va limitar-se a fer referència a la sentència del Tribunal de Corts en ser preguntat sobre el futur de la vinculació professional de Prados amb el servei de Policia. Amb la pena, els jutges van inhabilitar l’acusat de revelar secrets –com informació sobre la ubicació d’una víctima de violència de gènere a l’exparella d’aquesta– de tornar a exercir com a agent de policia, pel que «nosaltres, des d’una perspectiva disciplinària, ja no cal que fem res més», va explicar Espot. 
 
Correcte procedir dels batlles/ El titular de Justícia va defensar l’actuació dels batlles en el marc dels interrogatoris realitzats a la Seu de la Justícia per part de magistrats espanyols en el marc del cas Pujol assegurant que van «executar les comissions rogatòries internacionals d’acord amb els convenis» subscrits pel Principat i que, per tant, «no és un acte que posi en entredit la nostra sobirania». La justificació va venir desencadenada per la polèmica sorgida ara fa uns dies, quan part del sector dels advocats va posar en entredit el procedir de Moreno en el transcurs dels interrogatoris. 
 
En concret, els lletrats denunciaven el vistiplau de Maria Àngels Moreno a la conducció, per part del jutge i la fiscal espanyols, dels interrogatoris efectuats a residents i desenvolupats en espanyol. L’encarregada de fer el qüestionari era la batlle, present a les vistes. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT