PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern rebutja les inspeccions sorpresa dels veterinaris

La proposta desestimada forma part d’un document de treball sobre la llei

Per E.J.M.

Un gatet de carrer gaudeix del menjar que li han posat a l’abast.
Un gatet de carrer gaudeix del menjar que li han posat a l’abast. | Tony Lara
El Govern ha desmentit que l’avantprojecte de la nova llei de tinença i protecció dels animals inclogui l’article en què s’estableix que un veterinari designat pel departament d’Agricultura podrà «penetrar, a qualsevol hora, en un lloc, casa, habitatge o vehicle en què es trobi un animal o les seves restes amb la finalitat de prendre gratuïtament mostres dels fluids o dels teixits de l’animal, particularment sang, esperma, secrecions, excrecions o dejeccions, així com mostres de l’entorn (medi ambient) immediat de l’animal, per determinar el seu estat sanitari i saber si pateix alguna malaltia, té un agent infecciós o sofreix alguna síndrome».
 
De fet, l’article està inclòs en un document de treball presentat per una entitat animalista, ja que el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat està treballant amb les associacions de defensa dels animals per preparar conjuntament l’avantprojecte de llei. Aquest punt, però, no s’ha acceptat ja que ningú pot irrompre en un domicili o vehicle sense una ordre judicial. L’associació va introduir l’article en la seva proposta de nova llei basant-se en la normativa europea i de països francòfons, on sí està previst.
 
El text encara no s’ha tancat i s’està treballant el redactat final, que es presentarà públicament la setmana que ve. Des de l’Executiu s’ha insistit que no s’han tancat tots els serrells i les propostes dels animalistes  s’estan valorant.
 
ENVERINAMENT A LES BONS / D’altra banda, un perfil a les xarxes socials a favor dels animals domèstics va advertir ahir a la tarda que hi ha verí a la zona de les Bons. La metzina s’ha repartit, en principi, per eliminar els gats de carrer però és un perill per als gossos i la canalla. Helena Areny va comentar que «sembla que és pels gats. Ahir [dimecres] el gos de la meva germana va estar ingressat, gràcies a Déu està bé, vomitava i feia caca amb sang». Sovint hi ha alertes de perill d’enverinament en diverses zones, per exemple, fa poc a Sant Julià i a Santa Coloma, ja que hi ha gent que vol matar les colònies de gats. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT