PUBLICITAT

la seu d'urgell

El Síndic de Greuges atén 49 queixes i consultes a l’Alt Urgell

Destaquen les peticions sobre polítiques socials i administració pública

Per El Periòdic

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó.
El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó. | El Periòdic
El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, ha atès durant el 2015 un total de 29 queixes i 20 consultes a l’Alt Urgell. La majoria tenen a veure, a parts iguals (28,6%), amb polítiques socials i amb l’administració pública. A més, cadascun d’aquests dos apartats ha rebut vuit queixes i sis consultes; és a dir, concentren en conjunt prop del 60% de la tasca de l’oficina del síndic a la comarca, segons ha informat RàdioSeu.
 
Tanmateix, Ribó ha rebut tres queixes i una consulta sobre educació i recerca, dos queixes i tres consultes sobre infància i adolescència, dos queixes de salut i una queixa de serveis socials. L’administració pública és l’apartat amb més peticions, amb sis queixes i cinc consultes, a les quals cal sumar dos queixes i una consulta sobre tributs. D’altra banda, el servei ha rebut tres queixes i una consulta sobre urbanisme i habitatge, sis queixes i dos consultes de consum, i quatre queixes i dos consultes de seguretat ciutadana i justícia.
 
Per municipis, més de la meitat de gestions (29) han arribat des de la Seu d’Urgell, amb 16 queixes i 13 consultes. Des de Montferrer i Castellbò s’ha tramitat quatre queixes; des de les Valls d’Aguilar, tres, i des de les Valls de Valira, dos. També s’ha atès a veïns de Cava, Coll de Nargó, Bassella, Fígols i Alinyà, Organyà, Peramola, Ribera d’Urgellet.
 
Pel que fa a la resta de municipis no hi ha hagut cap incidència. Així mateix, l’Oficina del Síndic va fer un any més una jornada d’atenció als veïns a la Seu d’Urgell, duta a terme el 17 de setembre passat, en què va rebre un total de 14 queixes i cinc consultes.
 
Canvi de bases / D’altra banda, el Síndic de Greuges de Catalunya ha valorat específicament, en el seu informe, el fet que s’hagin modificat les bases reguladores del Consorci d’Atenció a les Persones, tal com va recomanar de fer l’any 2014 arran d’una queixa referent a la concessió d’ajuts socials. La petició plantejava que les bases es fessin des d’una perspectiva més àmplia i se suprimís l’obligatorietat amb caràcter general de les tasques de prestació social a canvi de la concessió d’ajuts. 
 
El Síndic aconsellava contemplar d’altres tipus de mesures. L’informe reconeix que el Consorci ha treballat per tal d’aconseguir un tractament més individualitzat de cada usuari. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT