PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Liberals pregunta per la renovació de l’emissió del deute públic

Gallardo demana si el Govern ha procedit a la renovació i en quines condicions

Per IVÁN ÁLVAREZ

Jordi Gallardo i Ferran Costa, durant una presentació.
Jordi Gallardo i Ferran Costa, durant una presentació. | TONY LARA
El Grup Parlamentari Liberal va formular quatre preguntes per tal que siguin contestades pel Govern de forma escrita. El primer neguit de Ld’A emmarca a l’emissió del deute públic del país i el conseller, Jordi Gallardo, va demanar que l’Executiu informi si s’ha procedit a la renovació de l’emissió de l’esmentat deute i, en cas afirmatiu, en quines condicions.

A més, en aquets sentit, van preguntar a l’Executiu que, si les condicions han canviat en relació a les emissions del 2005, 2009 i 2013, informi les motius que han motivat aquests canvis.

La segona pregunta que va entrar el grup liberal respon a l’endeutament en concepte de prestació de garanties mitjançant avals, destinats a finançament d’empreses i negocis. El conseller Gallardo demana que el Govern es posicioni i informi a quin concepte correspon la línia de finançament que figura en un annex al marc pressupostari aprovat.

A més, també van instar a l’Executiu a que raonin perquè el ministre de Finances, Jordi Cinca, va afirmar en la darrera sessió del Consell General que el grup liberal «per art de màgia estava assimilant erròniament el concepte mostrat al quadre d’endeutament amb la línia de crèdit per a empreses afectades per la crisi BPA». Finalment, van preguntar en la nota emesa, que, si es tracta d’una errada, si procedirà el Govern a modificar i rectificar el marc pressupostari.

El conseller Ferran Costa signa les dues darrers qüestions. La tercera pregunta tracta al voltant de les autoritzacions d’immigració atorgades i es van preguntar quin nombre d’aquestes s’han concedit per entrenament esportius, de quines nacionalitats són i quines són les entitats que han entrat cadascuna d’aquestes sol·licituds, I la darrera pregunta, emmarca la memòria de la Llei de plaques de matrícula personalitzada de vehicles i com justifica el Govern la desviació existent entre la recaptació final i l’estimació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT