PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El PS vol saber els moviments dels fons de reserva de la CASS

La formació demana un informe de la política de personal eventual i situació de l’entitat

Per IVÁN ÁLVAREZ

Els consellers del PS, Gili, Alís i López, abans del començament de la darrera sessió del Consell General.
Els consellers del PS, Gili, Alís i López, abans del començament de la darrera sessió del Consell General. | TONY LARA
El president del grup mixt i conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, va remetre ahir a Sindicatura una demanda d’informació amb l’objectiu de conèixer les inversions realitzades pel fons de reserva de la CASS els darrers cinc anys. López va afirmar que aquesta petició s’emmarca dins la «preocupació» que existeix en la formació per l’evolució d’aquest fons i que la seva demanda respon a la «voluntat d’aportar una mica de llum a una qüestió prou rellevant».

El president del grup mixt va assegurar que volen comprovar si els criteris seguits per realitzar inversions han patit alguna «disminució dels criteris de qualitat dels actius en els que estan invertits els fons de reserva de la CASS». López, va apuntar que, segons les dades de la liquidació pressupostària de la CASS a 30 de setembre del 2015, els fons de reserva havien sofert una disminució propera a 18 milions d’euros, que la rendibilitat durant els tres primers trimestres del darrer exercici havia estat negativa (-0,34%) i que estan a l’espera de rebre la resposta de Govern a la pregunta plantejada sobre aquest tema. «Aquesta demanda es fonamenta amb la nostra preocupació per l’evolució del volum gestionat pel fons de reserva de pensions», va explicar el conseller socialdemòcrata.

«Hem constatat aquesta davallada i la posem en relació amb certes informacions que apunten que hi hagut un canvi en els criteris d’inversió, que permetria comprar actius de menor qualitat, o de menys qualificació, i que podria ser una de les raons de la disminució dels fons de reserva», va indicar López.

Per part seva, el conseller Gerard Alís va signar altres preguntes al voltant de la CASS i que el Govern haurà de respondre per escrit. El parlamentari reclama informació sobre la política de personal eventual de la companyia i va recordar que al pressupost de l’entitat per al 2016 hi ha 561.440 euros destinats a salaris de treballadors no fixos, partida que «es ve repetint i va augmentant d’any en any».
En aquest sentit, Alís va lamentar que aquest col·lectiu representaria el 30% de la plantilla actual i que, per aquest motiu, des de la formació socialdemòcrata es reclama «que s’emeti un informe detallat a la política de personal eventual» i a la situació de la CASS.

Per tot plegat, des del Partit Socialdemòcrata, van demanar en aquesta petició d’informació adreçada a Sindicatura, entre altres aspectes, el nombre d’empleats i les categories, la durada dels contractes, la retribució fixada o si aquestes persones tenen les mateixes condicions que qui està contractat a la Caixa Andorrana de Seguretat Social de manera indefinida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT