PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Les jornades de presentació dels programes de la UE pel 2014-2020 reuneix a 150 persones

La finalitat era donar a conèixer els objectius, mecanismes financers,requisits i criteris d’elegibilitat de la Unió Europea

Per EL PERIÒDIC

Un moment de la trobada sobre la Unió Europea d’ahir
Un moment de la trobada sobre la Unió Europea d’ahir | SFGA
Un total de 150 assistents van participar a la Jornada de presentació dels programes de la Unió Europea pel període 2014-2020 organitzada pel Ministeri d’Afers Exteriors. La formació, adreçada a representants de les institucions andorranes, l’administració pública, col·lectius empresarials, dels sectors d’activitat econòmica i dels centres educatius i de recerca, va ser inaugurada pel ministre Gilbert Saboya.
La jornada va ser organitzada amb la finalitat de donar a conèixer als participants el funcionament dels programes de la UE –objectius, mecanismes financers,requisits i criteris d’elegibilitat– de la mà dels professionals europeus i andorrans que tracten aquest tema a diari.
El director del Departament de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradelles, va oferir la primera ponència i va fer una presentació general dels programes de la Unió Europea 2014-2020. Per part seva, el professor de dret europeu, Joaquim Llimona, va exposar alguns dels programes de la Unió Europea que poden ser interessants per a Andorra, com el programa Horitzò 2020 d’innovació i recerca, el programa Cosme adreçat a la competitivitat de les petites i mitjanes empreses, o el programa Erasmus, dirigit a educació i joventut.
També es va fer una presentació de les noves convocatòries del Programa de Cooperació Territorial Interreg Espanya-França-Andorra (Poctefa), i el Programa de Cooperació Territorial de l’Espai Sudest Europeu (SUDOE) pel període 2014-2020. Finalment, el director d’Agricultura, Landry Riba, va compartir l’experiència d’intervenció en programes interegionals i el director tècnic al CENMA, Ramón Copons, va desenvolupar com ha estat la participació andorrana en la preparació de propostes, tots dos en el marc dels programes Poctefa.
PUBLICITAT
PUBLICITAT