PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Vuit programes educatius nous a 2a Ensenyança

El pla, que correspon al Permsea, s’aplicarà a partir del curs que ve

Per EL PERIÒDIC

Un grup d'estudiants de Segona Ensenyança, de visita a EL EPRIÒDIC.
Un grup d'estudiants de Segona Ensenyança, de visita a EL EPRIÒDIC. | ÀLEX LARA
El cicle de Segona Ensenyança de l’Escola Andorrana estrenarà, el curs que ve, vuit programes eductius. La nova oferta, que s’inclou en el marc del Pla estratègic de renovació i millora del sistema educatiu andorrà (Permsea), es va presentar ahir a la tarda.

L’aplicació dels nous programes es farà efectiva a partir del setembre del 2016, coincidint amb la implementació del Permsea a quart curs de Segona Ensenyança, i s’anirà aplicant progressivament en els diferents cicles d’aquest nivell educatiu. Els nous programes actualitzen els anteriors i incorporen elements específics de l’enfocament per competències, que és l’eix central del Permsea.

Els vuit programes anunciats corresponent a les diferents àrees d’aprenentatge: matemàtiques, llengües, ciències físiques i de la natura, ciències socials, tecnologia, educació visual i plàstica, educació musical,  i educació física i esportiva. Els documents recullen les competències específiques, els recursos d’aprenentatge i els elements de l’avaluació que serveixen de referent per a la planificació de l’ensenyament, el desenvolupament del procés d’aprenentatge, l’avaluació dels alumnes i l’acreditació dels estudis realitzats. A més, la programació es completa amb un nou programa de competències transversals.

El procés de treball per a l’elaboració dels nous programes ha estat coordinat per l’Àrea d’Ordenament Curricular del Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior i ha comptat amb la intervenció de l’Institut de Recursos i Investigació per a la Formació (IRIF), d’experts en les diferents matèries així i de docents de l’Escola Andorrana, especialistes de les diferents àrees.

Inscripcions per al nou curs / D’altra banda, el termini d’inscripcions per al pròxim curs 2016-2017 als centres escolars dels tres sistemes educatius es va obrir ahir i es podran formalitzar fins al 18 de març.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT