PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

Els treballadors del comú de la capital recuperen els triennis

En el pressupost 2016 s’han previst 22.000 euros per a uns 60 empleats

Per EL PERIÒDIC

Uns treballadors del Comú d’Andorra la Vella desmunten un arbre.
Uns treballadors del Comú d’Andorra la Vella desmunten un arbre. | TONY LARA
Els treballadors del Comú d’Andorra la Vella tornaran a cobrar els triennis després que el govern comunal hagi decidit «aixecar la suspensió dels complements d’antiguitat decretada el maig del 2010», segons va informar ahir en un comunicat. A partir del pressupost 2016, que s’ha d’aprovar la setmana que ve, els empleats de la corporació tornaran a acumular els mesos de permanència al seu lloc de treball i meritar els triennis respectius.

Els triennis són complements d’antiguitat que el personal del comú percep cada 36 mesos acumulats, és a dir, cada tres anys de feina. Aquest any se’n beneficiaran una seixantena de treballadors, i el cost del pagament de triennis serà d’uns 22.000 euros, una xifra que ja es preveu en el pressupost 2016. En canvi, l’any que ve seran uns 300 funcionaris del comú els que cobraran un nou trienni, i «el cost pot superar els 90.000 euros», segons va declarar ahir la cònsol major, Conxita Marsol, a l’ANA.

El cobrament de triennis arribarà a tots els treballadors que van iniciar la seva relació laboral amb el comú abans del gener del 2003, quan es van instituir els complements d’antiguitat actuals. L’any 2017, la despesa en triennis es multiplicarà per cinc per fer front al dret dels treballadors que es va suspendre provisionalment a causa de la crisi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT