PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

L’empresariat insisteix que no hi ha recuperació

La CEA i la PIME demanen a Ubach que «toqui de peus a terra»

Per E. J. M.

Turisme de compres per l’avinguda Meritxell durant l’últim pont de la Puríssima.
Turisme de compres per l’avinguda Meritxell durant l’últim pont de la Puríssima. | TONY LARA
Els presidents de la Confederació Empresarial d’Andorra (CEA) i de la Petita i Mitjana Empresa (PIME), Xavier Altimir i Marc Aleix, respectivament, insisteixen que encara «no hi ha recuperació econòmica» i, per tant, rebutgen la proposta del secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, d’inflar l’IPC fins al 2,5% per poder pujar aquest percentatge el sou dels treballadors del sector públic i privat.

La setmana passada, en declaracions al PERIÒDIC, Ubach va dir que «el Govern ha manipulat amunt i avall l’IPC quan els hi ha convingut i ara també ho pot fer». Tant Altimit com Aleix s’han mostrat totalment en contra de la proposta i han exigit al sindicalista que «toqui de peus a terra». Aleix ha manifestat que «la realitat econòmica és la que és, i inflar vol dir caure tard o d’hora», i va qualificar Ubach de «somiatruites».  El president de la PIME ha recordat que «si cauen els empresaris, la resta també» i ha argumentat que «el sou mig ha baixat, i això vol dir que les coses no van bé per a les empreses». A més, ha recordat que «l’Administració està sobrevalorada, i els sous dels sector públic són més elevats que el del sector privat».

En la mateixa línia, Altimir ha dit que «hem de ser realistes» ha afegit que «tot el que duu la paraula inflar em sona negatiu». «No hi ha recuperació econòmica, la gent pateix», ha assegurat, «i el comerç em comenta que ha fet menys caixa que l’any passat». Aleix ha coincidit en què «no es comença a notar la recuperació econòmica». «El desembre ha estat un mes molt fluix, només la Puríssima l’ha salvat», ha explicat. El líder de la PIME també ha lamentat que els preus que s’ofereixen en hostaleria «són molt baixos, i el turisme que ve no gasta». «Alerta al que ens ve a Andorra en els pròxims anys», ha advertit.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT