PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Trobar punts d’unió

FAF i CE Sant Julià es reuneixen per trobar com treballar conjuntament davant la creació de l’Enfaf

Per JOAN JOSEP BLASCO

Jonathan, en un partit de la selecció davanty Estònia, jugat als Serradells.
Jonathan, en un partit de la selecció davanty Estònia, jugat als Serradells. | Tony Lara
Avui la Federació Andorrana de Futbol (FAF) presentarà el seu projecte per a que la selecció compti amb un procés evolutiu per augmentar significativament el seu nivell competitiu. La iniciativa, que encara s’ha d’acabar de definir, ofereix alguns dubtes amb la creació d’un Enfaf format per jugadors sub-21 que jugui a Espanya. I especialment al CE Sant Julià, per comprovar de primera mà si existeix un conflicte d’interessos amb la tasca que l’entitat realitza. Ahir van reunir-se les dues parts per conèixer els punts de vista de cada costat i poder trobar nexes d’unió per tirar endavant el futbol sala nacional.
 
El conjunt lauredià és la principal referència nacional a nivell formatiu. Compta amb una dotzena d’equips, uns jugant a la Lliga Nacional i l’aleví, infantil, cadet, juvenil i sènior a Catalunya. Per aquest motiu des de l’entitat es va presentar cert neguit per les bases del projecte i va demanar una reunió amb l’ens per tal de saber tots els aspectes que sustenten la iniciativa. Es van posar sobre la taula diversos aspectes, i queda clar que encara s’han de mantenir més trobades, no només amb aquest club sinó també amb d’altres, per arribar al setembre amb una idea de conjunt completament tancada i definida, per a que pugui començar a competir amb jugadors sub-21, tots seleccionables. «El projecte és molt embrionari. Estem oberts a qualsevol proposta. Busquem el millor per al futbol sala andorrà», exposa Pere Babot responsable de les lligues de futbol sala del a FAF.
 
«Les dues parts parlem com es pot millorar» i des de l’entitat laurediana «volien saber el que passaria amb els seus jugadors. La idea és no comptar amb aquests, però això encara s’ha de continuar parlant», tenint en compte que «tenen la millor escola del país en unes edats de les quals es pot nodrir la selecció». Però per a que el combinat nacional doni el salt que vol la federació, «entrenar només dos dies a la setmana no és factible per tenir una base sòlida per estar bé físicament de cara a la selecció, per estar a to per afrontar tres partits seguits de la màxima exigència». A qui vulgui formar part del projecte se li demana quelcom més, perquè seran exigents per tal d’assolir els objectius marcats, que són el punt principal de l’Enfaf i pel qual es crearà: «El sacrifici que han de fer els jugadors és gran, amb quatre o cinc entrenaments per setmana i cada quinze dies anar a jugar fora».
 
El plantejament final és clar. Però la manera de portar-lo a terme encara s’ha d’acabar de definir. Sobre la taula es poden posar diverses alternatives per tal d’arribar a un acord, com que l’Enfaf passi a ser filial del Sant Julià, o que la pròpia FAF sigui qui agafi el primer equip d’aquest club. «S’ha de posar fil a l’agulla en molts aspectes. Tant de bo el Sant Julià doni un cop de mà perquè entre tots podem tirar el projecte endavant i que la selecció en surti beneficiada», assegura Babot.
 
Reforç lauredià / Per poder afrontar amb les màximes garanties el que resta de segona volta de la Tercera Divisió, el Sant Julià incorpora Brayan Pinto, ala de 21 anys que prové de l’FS La Massana.
PUBLICITAT
PUBLICITAT