PUBLICITAT

Andorra la Vella

Comèdia, drama, clàssics i titelles a la 48a Temporada de teatre

Ester Nadal dirigeix ‘Kabarett-Protokoll’ i el tàndem Casal-Hernández tornen amb ‘La Venus de les pells’

Per Esther Jover Martin

La cartellera de la 48a temporada de l'ENA
La cartellera de la 48a temporada de l'ENA | El Periòdic
Concha Velasco, Pere Arquillué, Àgata Roca, Lluís Homar, Manel Barceló, Lluís Soler, Carme Pla, Jordi Rico, Ester Nadal... La 48a Temporada de teatre conjunta Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria ve carregada d’estrelles de les arts escèniques, amb una oferta eclèctica que vas des de la comèdia al drama, passant pels clàssics i les titelles. 
 
La programació teatral del quadrimestre començarà el 25 de febrer amb Olivia y Eugenio, interpretada per Concha Velasco i Rodrigo Raimondi. «Es tracta d’una obra plena de tendresa i compromís amb la vida que permetrà conèixer com una mare i un fill, amb síndrome de Down, s’enfronten a una situació extrema», va explicar ahir la cap de Cultura del Comú de Sant Julià de Lòria, Laura Rogé, informa l’ANA.
 
L’obra de Velasco, que actua al Principat per primera vegada, es representarà a l’auditori Claror. Pel mateix escenari lauredià passaran el quartet Per Arquillué-Àgata Roca-Carme Pla-Jordi Rico per interpretar la comèdia Els veïns de dalt, la primera obra teatral del cineasta Cesc Gay. Sant Julià també acollirà la representació de Terra Baixa, el clàssic d’Àngel Guimerà, en què Lluís Homar es posa en la pell de tots els personatges.
 
Quant a Andorra la Vella, amb motiu de la Capitalitat Iberoamerciana de la Cultura, que enguany recau en Andorra la Vella, s’ha convidat la companyia El Espejo Negro per representar La venganza de Don Mendo, però amb format teatre de titelles.
 
El Teatre Comunal també serà l’escenari de Per un sí o per un no, amb Lluís Soler i Manel Barceló, dos vells amics que, a partir d’una conversa anodina, entren en una batalla sense treva i s’enfonsen en un joc de postures irreconciliables.
 
L’andorrana Ester Nadal dirigeix Kabarett-Protokoll, de la companyia catalana La Bacanal, una proposta carregada d’humor i crítica social. La directora de Cultura, Participació Ciutadana i Joventut del Comú d’Andorra la Vella, Patty Bafino, va puntualitzar que es tracta d’una obra work in progress, és a dir, que cap espectacle és igual, ja que s’inclouen temes d’actualitat dins de cada representació.

 
Finalment, la Temporada es tancarà amb La Venus de les pells, una producció de l’Escena Nacional Andorrana amb Joan Hernández i Jèssica Casal, que interpreten la novel·la de Leopold Sacher-Masoch que va donar origen al concepte sadomasoquisme.
 
Les entrades i abonaments ja es poden comprar al web www.morabanc.ad/entrades, i presencialment al Centre cultural i de congressos lauredià, al centre cultural La Llacuna. El preu de l’abonament per a les obres d’Andorra la Vella és de 60 euros, mentre que a Sant Julià de Lòria és de 49,50 euros. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT