PUBLICITAT

La vacuna contra la grip, garantida al 10% del país

  • Salut ha sol.licitat un total de 6.500 dosis per administrar a la població
I. C.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Un kit de vacunes de la grip nova. Foto: TONY LARA

El Ministeri de Salut té la voluntat de cobrir el 10% de la població amb les 6.500 dosis de la vacuna contra la grip estacional. Aquesta vacuna contindrà una fórmula que serà vàlida per a tres tipus de virus: el de la grip A, l'H3N2 i el virus B, segons va explicar ahir la cap de l'Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut, Rosa Vidal. De fet, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) preveu rebre la notificació de quins virus ha de contenir la vacuna per fer posteriorment les seves recomanacions.

Vidal va apuntar que "no sabem la transmissió del virus que hi haurà a cada lloc però s'espera que n'hi hagi menys que aquest any". I hi va afegir: "cal vigilar quina és la situació de la grip", encara que "des del mes de maig no hem notificat cap cas".

El termini per presentar ofertes per subministrar les vacunes contra la grip per a la campanya 2010-2011 va finalitzar el dia 5 d'agost. El concurs internacional convocat pel Govern està obert internacional perquè Andorra no disposa de laboratoris farmacèutics. Anant més enllà davant la necessitat de no abandonar el calendari de vacunacions, la cap de l'Àrea de Prevenció, Promoció i Vigilància de la Salut va insistir en la importància de vacunar-se.

La vigilància de les vacunes que s'administren és permanent, encara que faci anys que la vacuna en qüestió estigui aprovada, explica Vidal. El missatge del Govern i, en concret, dels responsables de Salut és clarament favorable a la vacunació i descarta les opinions contràries que, aquest últim any, s'han fet sentir més que mai.

L'Executiu preveu fer una nova campanya de difusió de cara a la tardor i promoure la vacunació dels grups especialment sensibles, com ara els majors de 65 anys o els treballadors dels serveis sanitaris.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT