PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Mor a l’edat de 82 anys el doctor Josep Escoda

El metge va exercir durant 40 anys al centre del Pas de la Casa- Grau Roig

Per El Periòdic

Josep Escoda
Josep Escoda | El Periòdic
La nit de dimarts passat va morir, a l’edat de 82 anys, el doctor Josep Escoda, un dels encarregats de tirar endavant, juntament amb Francesc Viladomat, el centre mèdic que atenia les persones lesionades a l’estació del Pas de la Casa - Grau Roig. Tot i començar a dedicar-se als pacients derivats de les pistes d’esquí el 1971, la seva tasca va acabar englobant afectacions i malalts més enllà dels procedents del camp de neu, per acabar convertint-se en el metge de capçalera de la localitat fronterera, on va cursar la pràctica totalitat de la seva trajectòria laboral, en el transcurs de més de 40 anys. De fet, no va abandonar les instal·lacions a peu de pista fins fa únicament tres anys. Els seus fills van donar continuïtat a la presència del cognom Escoda al centre, on de fet mantenen avui dia la seva relació laboral, seguint el camí del seu progenitor.
 
A més de ser una institució mèdica al Pas de la Casa, també ho va ser en l’àmbit de l’esport, sector al que va estar estretament vingulat. De fet, el vicepresident de la Federació Andorrana d’Esquí, Josep Maria Raméntol, va ressaltar el fet que Escoda «encara estava mig vinculat amb el món de l’esquí», un món on segons va destacar va ser «un personatge important» pel que «lamentem aquesta pèrdua».
 
Trajectòria/ Abans d’instal·lar-se al centre clínic de l’estació, però, i arribat al Principat poc abans d’engegar la dècada dels 70, Josep Escoda va treballar amb el doctor Vilanova a la consulta de la plaça Rebés per passar a obrir poc després una consulta pròpia a Escaldes-Engordany. Finalment va convertir-se en el metge de capçalera de referència entre els veïns de la població encampadana i en  l’especialista de capçalera de bona part de la comunitat.
 
Josep Escoda va arribar al Principat a principis de 1969, fugint de la dictadura franquista i a causa de la seva vinculació al PSUC i originari de Vandellòs, Tarragona. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT