PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Queden deserts 18 dels llocs fixes a l’àmbit educatiu

Per El Periòdic

Un grup d'estudiamts durant un descans a la porta del seu centre educatiu.
Un grup d'estudiamts durant un descans a la porta del seu centre educatiu. | Tony Lara
Només dues de les places ofertades per passar a mantenir una relació contractual fixa amb l’àmbit de l’educació pública han estat ocupades amb la primera ronda de selecció que es desenvolupava entre els funcionaris d’Educació i Ensenyament Superior. 18 de les vacants que es feien públiques el passat mes de gener per cobrir 20 places fixes han quedat desertes després d’una primera ronda de selecció que ha tingut lloc a nivell intern i que podria donar la possibilitat a mestres i professors en atur o treballant fora del seu orbe accedir al cos d’ensenyament.
 
El BOPA va fer públic ahir que únicament dues de les persones que es van sotmetre a la convocatòria de promoció interna del 14 de gener són candidates i estan realitzant les proves de selecció. Els llocs que els qui ja són mestres i professors, amb contractes de caràcter eventual no han cobert són els dels nivells dels grups funcionals C1 per als mestres especialistes d’anglès i B4 per als professors, segons resa l’edicte. 
 
Segona fase/ La xifra de vacants desertes s’obre ara a una segona ronda de selecció, a la que poden optar els qui «tenen la condició d’agents de l’administració de caràcter indefinit i exerceixen una activitat al si del sector públic andorrà», ja siguin de nacionalitat andorrana, espanyola, francesa o portuguesa.
 
Un cop finalitzin totes les etapes per a donar l’oportunitat als qui ja són treballadors de l’administració –amb règims contractuals de caràcter eventual– d’ocupar una plaça fixa en el sí del cos especial d’Ensenyament i, en cas que tornin a sortir-ne places desertes, podran optar a aquestes vacants aquells preparats per al lloc però que actualment no formen part del teixit públic.
 
El Govern va assegurar que s’aniran obrint nous edictes per a rebaixar el volum d’eventuals a Ensenyament. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT