PUBLICITAT

la seu d'urgell

Discrepàncies a l’Ajuntament de la Seu sobre els ajuts anticrisi

Compromís denuncia que el consistori només destini 41.000 euros

Per El Periòdic

Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Ajuntament de la Seu d’Urgell.
Compromís X La Seu va afirmar que considera «inadmissible» que la partida del pressupost municipal per pal·liar els efectes de la crisi redueixi en un 65% els diners destinats a serveis socials per passar-los a programes de promoció econòmica, tal i com es va aprovar en el darrer ple municipal. El principal grup de l’oposició va assegurar que arran de la modificació pressupostària, la partida de 120.000 euros inclou només 42.000 euros (un 35%) per a les situacions de crisi.
 
Compromís també va lamentar la «mala gestió» de CiU dels ajuts anticrisi, ja que la major part dels diners destinats no s’arriben a gastar, sense poder atendre les demandes de les famílies urgellenques que pitjor ho estan passant i limitant els recursos de que disposen els treballadors socials. En aquest sentit, el grup municipal va recordar que en les liquidacions dels exercicis anteriors (2009, 2010, 2011, 2012, 2013 i 2014), es va constatar que l’Ajuntament només gasta entre el 30% i el 60% dels diners pressupostats per ajuts anticrisi. «Tot fa pensar que, igual que els últims anys, aquests diners no s’utilitzaran per a la finalitat per a la qual s’enunciaven», van explicar en un comunicat de premsa.
 
El mateix grup municipal defensa l’existència d’un pressupost més gran per a promoció econòmica, però independent de les partides de serveis socials.
Modificació pressupostària/ La modificació del pressupost 2016 de l’Ajuntament va ser aprovada en el Ple Municipal amb els vots favorables de l’equip de govern (CDC), ja que tant Compromís X La Seu com la CUP hi van votar en contra, mentre que ERC es va abstenir, «facilitant la seva aprovació». El resultat de la votació, que va ser de set vots favorables, set en contra i tres abstencions, va tirar endavant gràcies al vot de qualitat de l’alcalde, que s’utilitza en cas d’empat a la votació.
El portaveu de Compromís, Òscar Ordeig,va  criticar que «tot i l’important rebaixa que es realitza en la partida després de la seva aprovació, en els passats exercicis pressupostaris la xifra restant ni tant sols ha estat esgotada. Això, en moments de gran necessitat per a moltes famílies, indica una clara mancança de sensibilitat o d’interès amb aquestes problemàtiques».
 
Dades tergiversades/ En relació amb la crítica feta per Compromís, l’equip de govern va expressar la seva sorpresa pel vot negatiu a destinar 96.000€ a ajudes per a la gent gran i infants; a ajuts per a emprenedors i a la promoció de l’ocupació. A més a més, CDC va assegurar que el principal grup de l’oposició «tergiversa» les dades.
 
L’equip de govern va explicar que el consistori disposa d’un pressupost de 56.000 euros destinat a cobrir urgències socials i que es va crear fa anys un programa destinat a cobrir les necessitats sorgides arran de la crisi, al qual s’hi destinen 96.000 euros, que es desglossen en diferents ajuts específics. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT