PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Els premiats del Goya pels efectes especials participen a l’Ull-Nu

Òscar Araujo se’n duu un guardó del cinema espanyol pel curt ‘Alike’

Per EL PERIÒDIC

L’actor Imanol Arias, caracteritzat com el personatge d’Anacleto.
L’actor Imanol Arias, caracteritzat com el personatge d’Anacleto. | ULL-NU
L’empresa catalana d’especialistes i efectes especials al cinema In Extremis Film Services ha guanyat el Goya als millors efectes especials per la pel∙lícula Anacleto: agente secreto, del director Javier Ruiz Caldera. A més, una setmana abans també es van endur el premi Gaudí en la mateixa categoria i pel mateix film. Els responsables de l’empresa, Sergi Subirà i Marc Padró, oferiran una xerrada gratuïta al 4t Festival audiovisual de joves creadors dels Pirineus, l’Ull-Nu, el dia 26 a les set de la tarda al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. L’acte es titula Accidents de cotxes, caigudes des de grans altures o explosions. Coneixent els especialistes de cine.

In Extremis Film Services ha treballat en cinema en pel∙lícules com Rec 4, Los últimos días (totes dues premiades als Gaudí) i El Rey de la Habana; en televisió, en sèries com La Riera i, en publicitat, en espots de Mini i del FC Barcelona, entre d’altres.

El director d’Anacleto: agente secreto, Javier Ruiz Caldera, també participa a l’Ull-Nu 2016 com a part del jurat que valorarà els 30 curtmetratges a competició. Caldera ha dirigit les comèdies 3 bodas de más (2013), Promoción fantasma (2012) i Spanish Movie (2009).

Amb Caldera, al jurat hi haurà l’actriu andorrana Maria Lanau (La Riera, Infidels), la presidenta del Festival Internacional Séquence, de Tolosa, Manon Dornier, i com a representant del Jurat Jove, Tomàs Forné.
D’altra banda, els premis Goya també van tenir el seu regust andorrà amb el premi al millor curtmetratge d’animació, Alike, en què Òscar Araujo ha compost la música. Araujo va ser jurat en la segona edició del Festival Ull-Nu.

Durant l’esdeveniment audiovisual, que tindrà lloc els dies 26 i 27 de febrer, s’estrenarà el curtmetratge Wolves, d’Álvaro Rodríguez Areny, protagonitzat per Isak Férriz, i es projectarà Zero, de David Victori, curt produït, per Ridley Scott, i els documentals Game Over, d’Alba Sotorra, i Un día vi 10.000 elefantes, d’Àlex Guimerà i Juan Pajares.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT