PUBLICITAT

El PS recorda que la llei d'impacte s'hauria d'haver aprovat el 2006

  • Goya insisteix en què la llei de residus del 2004 donava un termini de dos anys
  • Blasi afirma que la intenció és complir el programa, no causar discrepàncies a CR
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
L'hemicicle de la Casa de la Vall durant una sessió plenària de Consell General. Foto: TONY LARA

La tramitació del projecte de llei d'impacte ambiental és poc més que un acte degut. Així ho expliquen diversos membres del Partit Socialdemòcrata, que recorden que la Llei de residus del 2004 donava un termini de dos anys per aprovar la llei d'impacte ambiental, un text heretat de l'anterior legislatura que el Govern del PS va enviar al Consell General abans de l'estiu.

"La Llei de residus de desembre del 2004 obligava a presentar una llei d'impacte ambiental dos anys més tard", va dir el primer secretari del PS, Ferran Goya, que va recordar que el retard ja és de gairebé quatre anys, ja que el termini va expirar a final del 2008. A més d'explicar que la iniciativa d'aprovar la llei s'adiu amb el programa amb què l'Alternativa va guanyar les eleccions de l'abril de l'any passat, Goya va insistir en què la llei adapta la normativa a directives comunitàries que cal complir. "El que passa és que aquells que prediquen una mena d'anarquisme de dretes això els costa d'entendre", va afegir.

En una línia similar es va pronunciar el conseller general socialdemòcrata Carles Blasi, que durant la legislatura anterior va portar el pes de les negociacions del projecte de llei d'impacte ambiental que no va arribar a veure la llum. Blasi va assegurar que l'objectiu del PS és complir amb el programa electoral i no generar discrepàncies a CR, contradient així la versió d'alguns reformistes que veuen en la tramitació d'aquesta llei --així com també amb la reforma de la llei de nacionalitat-- una manera de marcar perfil per als socialdemòcrates i de crear discrepàncies al si de la Coalició Reformista.

"El 99% de les lleis que es tramiten al Consell poden generar discrepàncies al si de CR", va declarar Blasi, "la legislatura passada ja es va fer evident que els liberals tenien un problema amb el seu Govern per aquesta qüestió". El socialdemòcrata va elogiar l'actitud "sensible" de l'exministre d'Ordenament Territorial, Xavier Jordana, en aquest punt, i va lamentar que fossin els liberals, ara integrats a CR, els que van endarrerir el debat de la llei per no aprovar- la. El conseller per Andorra la Vella va explicar que el text presentat és similar al de la legislatura anterior, per bé que "s'hi han introduït alguns canvis que ja havíem treballat via esmena". Ara bé, entre els socialdemòcrates les esperances de veure la llei d'impacte ambiental aprovada són poques.

D'una banda, temen que els posicionaments més contraris s'acabin imposant a CR. Quant a Andorra pel Canvi, tampoc no tenen gaires esperances, ja que recorden la vinculació amb ApC de l'Associació de Propietaris de Terres, una entitat que en el seu dia es va declarar contrària a la llei en qüestió.

[email protected]



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT