PUBLICITAT

Ordino

Ordino preveu augmentar en un 20% la venda de forfets a Arcalís

La minoria exigeix sotmetre a informació pública el pla de viabilitat de la societat gestora

Per MARISA DA COSTA

Josep Àngel Mortés conversa amb les conselleres liberals, durant el consell ordinari celebrat ahir.
Josep Àngel Mortés conversa amb les conselleres liberals, durant el consell ordinari celebrat ahir. | ANA / M. G. C.
«Una molt bona gestió» els darrers anys ha encarrilat el sector Arcalís de Vallnord a la possibilitat de veure la venda de forfets augmentada en un 20% un cop finalitzi la temporada 2015-2016. «Som a l’equador» i, per tant, encara «és aviat» per parlar d’una xifra definitiva, però Josep Àngel Mortés, cònsol major d’Ordino, va mostrar-se optimista: «encara queden dues de les setmanes fortes» –Carnaval i Setmana Santa– i els resultats, per ara, ja són superiors als assolits l’any anterior. Les conselleres lliberals van sumar-se a la congratulació pels bons resultats, però tornant a situar la societat en el sí del debat tot sol·licitant-ne el pla de viabilitat.
 
En un nou consell de comú ordinari reservat en aquesta ocasió als tradicionals arrendaments que, novament, van quedar deserts i que per tant posen els portons de l’Orteny i de la coma de Barilles a disposició dels ramaders de la parròquia, les dues representants de Liberals per Ordino, Eva Choy i Sandra Tudó, van ressaltar la importància de definir un pla de viabilitat per a Secnoa. 
 
Aquesta guia de futur per a la societat gestora del camp de neu Ordino-Arcalís no només hauria de projectar les decisions més pròximes sinó encarrilar l’activitat de l’ens. Tal com va manifestar Tudó, qui durant la darrera comissió per a la gestió de la societat celebrada el dimarts ja en va demanar informació sobre els comptes, va reiterar ahir la necessitat de «conèixer quina és la solvència» de Secnoa»; la publicació de dita documentació facilitaria, segons la consellera, l’adhesió de nous interessats en invertir en l’empresa.

Així, la minoria ordinenca va defensar la necessitat de fer pública aquesta informació i sotmetre-la a concurs per tal que quedi en mans del millor postor. Sobre els possibles inversors amb qui la minoria manté el diàleg obert, Choy va lamentar que no hi hagi hagut una «demanda oficial» d’aquesta informació per part de la majoria. El cònsol replicava considerant que «si la minoria té una bona proposició per a la parròquia» hauria de sortir del mateix grup «posar-la sobre la taula». 
 
Les prioritats de la comissió de seguiment de la societat són, segons el seu president, «marcar les pautes». Entre aquests paràmetre hi ha els concernents al pla urbanístic: «cal decidir si volem que continuï sent un camp de neu» o bé convertir Arcalís en una estació d’esquí. Per ara, no obstant, no hi ha res pensat.
 
Primera minicentral del país/ El Butlletí Oficial sotmetia ahir a la vista pública la informació sobre el que ha de ser la primera minicentral de creació elèctrica que es crearà al país i que es preveu que alimenti el camp de neu ordinenc. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT