PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marín, il·lusionada amb la possibilitat de recuperar la roda itinerant

Tot i no ser, ara mateix, una prioritat, el comú no amaga el seu desig

Per ivan àlvarez

El giny instal·lat al Clot d’Emprivat, en funcionament l’hivern passat.
El giny instal·lat al Clot d’Emprivat, en funcionament l’hivern passat. | Tony Lara
De moment no deixa de ser una ferma declaració d’intencions, però la cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, no amaga la seva il·lusió per tornar a portar la roda itinerant al Clot d’Emprivat. 
 
La dirigent escaldenca té subratllada en vermell aquesta possibilitat i, tot i reconèixer que el procés no serà fàcil ni en un curt espai de temps, assegura que «no ens desagradaria gens tornar a portar la roda». Actualment, el giny es troba al Port de Màlaga i aquest és el seu enclavament des del passat mes d’agost i, en principi, la intenció és que romangui a la ciutat andalusa vuit mesos més. El responsable de Mederyt, Santi Sardà, va comentar el passat estiu als mitjans de comunicació espanyols que «estarem aquí fins que els malaguenys vulguin, però la idea no és estar aquí vuit mesos i marxar».
 
Tot i que aquesta afirmació pot semblar contrària, la idea de Marín és que, quan les seves obligacions així ho permetin i quan s’hagin tancat altres carpetes comunals més prioritàries, intentar reactivar el tema i començar les converses per retornar la roda itinerant a Escaldes. A més, segons hem pogut saber, ja s’haurien iniciat algunes
 
La possibilitat i la porta estan obertes i, evidentment, ningú amaga la il·lusió, tot i que no sigui fàcil, de reactivar l’opció de recuperar la roda itinerant més gran d’Europa. El giny es va desmuntar i acomiadar d’Escaldes, aviat farà un any –el 17 de febrer de 2015–, i després d’haver estat emplaçada durant sis mesos a la parròquia amb un notable èxit de popularitat. Una atracció que, com va indicar Marín en el seu dia, «ha estat un referent inclús a fora del país».

El globus aerostàtic, l’altre element en discòrdia/ A aquestes alçades de la pel·lícula ja no deu sorprendre afirmar que l’opció de portar el globus aerostàtic ha quedat definitivament descartada. I des de fa un cert temps. Des de la corporació escaldenca s’assegura no tenir cap noticia i Marín defensa que l’últim cop que va tenir contacte amb els representants alemanys, empresa encarregada de portar el giny, va ser el passat novembre. Quan semblava tot enllestit i, fins i tot, amb la presència de dos patrocinadors força potents, el tema va quedar estancat i no sembla que hi hagi interès en reactivar la possibilitat donat el poc interès dels alemanys i la certesa que, des del comú d’Escaldes, no se seguirà insistint. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT