PUBLICITAT

LA SEU D'URGELL

Ordeig reclama de nou el túnel dels Tres Ponts

El diputat del PSC insisteix en la perillositat del tram entre Organyà i Montant de Tost

Per EL PERIÒDIC

El diputat del PSC, Òscar Ordeig, davant d'una pancarta que reclama el túnel dels Tres Ponts.
El diputat del PSC, Òscar Ordeig, davant d'una pancarta que reclama el túnel dels Tres Ponts. | COMPROMÍS X LA SEU
El portaveu de Compromís X La Seu a l’ajuntament de la Seu d’Urgell, Òscar Ordeig, reclama de nou a la Generalitat la construcció del túnel dels Tres Ponts a la C-14, entre Organyà i Montant de Tost, considerat un dels punts de la xarxa viària catalana més perillós.

Ordeig va manifestar ahir que «davant l’avenç que el mateix vicepresident i conseller d’Economia [Oriol Junqueras] ha fet sobre els pròxims pressupostos, esperem que aquests deixin de ser injustos amb les comarques de Lleida, Pirineu i Aran, que en els darrers cinc anys han patit les pitjors retallades».

El diputat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran va insistir que «reiterem la necessitat de la construcció del Túnel de 3 Ponts, en el tram de la C-14 entre Organyà i Montant de Tost, un dels punts de la xarxa viària catalana més perillós i amb més concentració d’accidents». Ordeig va recordar que «tots els grups parlamentaris van aprovar al 2015 la moció del Grup Socialista per tal que s’inclogués la inversió necessària per a la construcció del túnel de Tres Ponts a la C-14 en els propers pressupostos de la Generalitat». El diputat va afegir que «esperem que aquest compromís es refermi amb l’aprovació de la Proposta de Resolució que presentem ara i aquesta inversió sigui una realitat en els comptes que el Govern ha de presentar enguany».

El diputat socialista va argumentar que «el túnel ha de respondre a la reclamació històrica dels veïns, institucions, Plataforma d’Afectats i ciutadans que circulen per aquesta via i sovint pateixen els danys personals i materials per la caiguda de roques». La proposta socialista especifica que «segons el projecte del mateix Govern, el túnel tindria una longitud de 1,3 quilòmetres, una calçada amb dos carrils de 3,5 metres i vorals d’1,5 metres, amb un cost d’uns 38 milions d’euros i un termini d’execució de 48 mesos».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT