PUBLICITAT

LLEIDA

La Fiscalia investiga el tercer grau d’Ausàs

L'Audiència de Lleida desestima el recurs de la defensa de l'exconseller

Per EL PERIÒDIC

Jordi Ausàs, declarant al judici del 20 de maig de 2014.
Jordi Ausàs, declarant al judici del 20 de maig de 2014. | ACN
La Fiscalia està investigant si la concessió del tercer grau a l’exconseller de Governació, Jordi Ausàs, va ser un cas de prevaricació, segons va informar ahir el diari El País. L’exconseller va ingressar a la presó el 25 de juny i tres mesos després, el 25 de setembre, la Direcció General de Presons va concedir-li el tercer grau –que li permetia dormir a casa de divendres a diumenge– en contra de l’opinió del fiscal i del criteri de tractament de la presó de Ponent, segons va explicar ahir RàdioSeu.

Ausàs va ser condemnat per l’Audiència de Lleida el 19 de juny de 2014 a quatre anys de presó i una multa de 195.000 euros pels delictes de contraban de tabac i de pertinença a un grup criminal, una pena que va ratificar el Tribunal Suprem. La Fiscalia de Lleida va recórrer l’atorgament del tercer grau atenent que l’equip d’observació del centre penitenciari va plantejar només el segon grau. L’argument per rebutjar el tercer grau era que el condemnat «necessitava una interiorització major de la seva responsabilitat, consciència del delicte fiscal, acceptació de la seva integració en un grup organitzat i ser conscient de la transcendència dels fets sent un al càrrec de l’administració».

L’Audiència de Lleida va desestimar el recurs presentat per la defensa d’Ausàs contra la revocació del tercer grau, i no podrà gaudir de permisos fins almenys el 26 de juny d’aquest any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT