PUBLICITAT

Andorra la Vella

Demanen 15.900 euros i presó condicional per un delicte d’estafa

El fiscal no formula acusació i considera que no hi ha infracció penal

Per I.A

L’acusació demana gairebé 16.000 euros i dos anys de presó condicional per presumpte delicte d’estafa.
L’acusació demana gairebé 16.000 euros i dos anys de presó condicional per presumpte delicte d’estafa. | El Periòdic
L’acusació particular va demanar ahir 15.900 euros en concepte de delicte d’estafa i dos anys de presó condicional a un home acusat de subllogar de forma fraudulenta un local i 10 places d’aparcament a un edifici de la carretera de la Fontaneda. 
Els fets s’emmarquen l’any 2009 quan l’acusat signa un contracte d’arrendament amb els responsable d’una UTE que havien de realitzar unes obres a l’edifici en qüestió i que necessitaven un despatx d’obra  i les esmentades places de pàrquing per dipositar maquinària, fer acopi de material i encoratges. El punt conflictiu esclata en el moment en què els membres de la UTE asseguren haver-se assabentat que el terreny pertanyia a Govern i quan l’acusat remarcava no tenir constància d’això  ni haver rebut cap notificació al respecte. L’acusat va posar per davant que era el legítim posseïdor dels drets del terreny i, segons va apuntar el ministeri fiscal, les seves actuacions al llarg dels anys així ho deixava palès. 
La part demandant va afirmar que, tot i tenir constància que el terreny era del Govern –i que tenia el seu permís–, la postura ferma de l’acusat a l’hora d’assegurar que tenia els drets del terreny quan anaven a procedir a l’ocupació els va fer signar el contracte d’arrendament. En tot moment, els membres de la UTE van defensar que necessitaven començar amb celeritat les obres i que per això van accedir a pagar el lloguer a l’home que, a més, tenia clau del local. 
L’acusació va assegurar que quedava demostrat l’ànim de lucre de l’acusat ja que va cobrar un lloguer als demandants de 900 euros al mes i una despesa de 40 euros per cadascuna de les 10 places d’aparcament quan, va insistir, el Govern no reconeix cap arrendatari dels terrenys i afirmava que ell era el propietari. A més va assegurar haver detectat nombroses anomalies i contradiccions entre els testimonis i que, per tant, l’engany quedava demostrat.
El ministeri fiscal, per part seva, no va formular acusació en entendre que no hi ha indicis per pensar-ho i que l’acusat podia legítimament pensar que tenia drets d’ocupació dels terrenys i que per això el va llogar. El jutge emetrà el seu veredicte el proper 23 de març.
PUBLICITAT
PUBLICITAT