PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Férriz i Bonnín coprotagonitzen ‘Sunday Morning’, de Carol López

L’obra es pot veure a la Sala FlyHard, on ja ha esgotat diversos dies

Per E. J. M.

Nausicaa Bonnín i Isak Férriz, durant la representació de ‘Sunday Morning’ a la Sala FlyHard, a Barcelona.
Nausicaa Bonnín i Isak Férriz, durant la representació de ‘Sunday Morning’ a la Sala FlyHard, a Barcelona. | SALA FLYHARD
Nit de dissabte. Cau una tempesta sobre la ciutat. Una comissaria de barri. Dos personatges. Una noia de vint i escaig i un noi de trenta i escaig. Ell entra, ella ja hi és. Ell vol parlar, ella no el deixa. A ell li encanta la pluja, ella detesta la roba xopa. Ella preferiria estar sola, ell no vol marxar. Ell s’auto inculpa, ella no el creu. I algú continua matant els diumenges al matí...». És la sinopsi de la trama de Sunday Morning, l’obra de teatre que aquests dies coprotagonitza Isak Férriz amb Nausicaa Bonnín a la Sala FlyHard, a Barcelona. La funció està en cartellera fins al 7 de març i, de moment, ha exhaurit les entrades fins al 6 de febrer.

L’obra, escrita i dirigida per Carol López, és una comèdia romàntica disfressada de thriller i història negra. L’escena inicial és la següent: en una comissaria de barri, una noia, l’Anna, estudia amb deteniment un panell ple de fotografies i diorames. Entra un noi, treu un paper de la butxaca i llegeix ‘Em dic Remington Rand i sóc jo qui la va assassinar. La vaig travessar el cor amb un ganivet i ni tan sols suporto la sang’. La noia respon: ‘I?’. L’home: ‘La veig poc sorpresa, francament’. I l’Anna diu: ‘Però, vostè no s’ha vist? Ningú sortiria de casa en una nit com aquesta. A més, llegeix un paper arrugat, porta una gavardina dels anys 80, una moda que no hauria de tornar, i no deixa de menjar donuts compulsivament’.

Els protagonistes tenen com a referents audiovisuals la sèrie Homeland, el film de Tarantino Sospitosos habituals i el canal HBO. Una trama amb sorpresa que porta a Fèrriz-Rand i a Nausicaa-Anna a jugar a policies i detectius.

Carol López va presentar el text de Sunday Morning al Tercer Torneig de Dramatúrgia de Temporada Alta. La Sala Flyhard produeix l’espectacle que dirigeix la mateixa López. Els productors han manifestat que «teníem moltes ganes de treballar amb Carol López, una dramaturga de llarga trajectòria que encaixa a la perfecció amb l’estil i el llenguatge de la Sala Flyhard, per la seva forma de treballar, de dirigir als actors, de parlar de l’ara i l’aquí... Era qüestió de temps que passés per la nostra sala i aquesta temporada ho hem aconseguit».

‘CITES’, DE NOU EN ANTENA / Mentre Fèrriz es puja cada dia a l’escenari de la FlyHard, el seu rostre torna a estar presenta a la petita pantalla. L’empresa audiovisual Atresmedia ha comprat la sèrie Cites, de Televisió de Catalunya, per emetre al seu canal dedicat a la ficció (Atreseries). L’actor és un dels protagonistes de la sèrie coral en què diverses persones busquen l’amor mitjançant les aplicacions de telefonia mòbil i les xarxes socials.

Fèrriz continua treballant en el seu projecte més ambiciós: el rodatge de la pel·lícula Pirene. Per tirar endavant el projecte, Férriz, que escriu, dirigeix i coprodueix la pel·lícula i interpreta el personatge protagonista, s’ha rodejat del màxim de companys de professió andorrans: a l’elenc protagonista, Roger Casamajor, i entre els actors de repartiment, Marc Cartes i Ester Nadal. També hi participa el músic Lluís Cartes, que composa la banda sonora. Pyrene és «un thriller d’alta muntanya, amb escenaris de paisatges onírics, emboirats, un món fred, amb molta neu», va revelar l’actor i director durant la presentació del projecte, ja fa uns mesos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT